TWITTER. De senaste dagarna har allt fler personer börjat använda hashtaggen #卐卐卐 på Twitter. Detta har lett till att judiska grupper utpressat Twitter till att dölja hakkors-trenden, rapporterar Times of Israel.

Hakkors-hashtaggen omnämndes enligt analyser över 63 537 gånger på Twitter bara i söndags. Ett tag sägs hashtaggen ha legat högst upp på Twitters lista över ”trendiga taggar”. Times of Israel rapporterar vidare:

”Judiska grupper berättade för Times of Israel att man blev upprörda över fenomenet och Simon Wiesenthal-Centret sa att man skulle försöka att få symbolen spärrad från Twitter.”

Abraham H. Foxman från ADL klagar till Times of Israel:

”Det faktum att symbolen nu trendar på Twitter är upprörande, och en sorglig påminnelse om att vi måste fortsätta att utbilda unga personer om historien och betydelsen av nazi-symboler och varför de är så sårande.”

Den judiske skådespelaren Zach Braff meddelar att hakkors-trenden gör att han ”bojkottar” Twitter för en dag. Fria Tider som också rapporterat om trenden kallar hakkors-hashtaggen för ”den osmakliga taggen”.

Sent igår kväll försvann hakkorsen helt från alla listor på Twitter.


  • Publicerad:
    2012-10-10 21:10