DUNDERSUCCÉ. Nordiska motståndsrörelsen genomförde under dagen en stor demonstration i Falun där deltagarantalet från förra året nästan dubblades, samtidigt lyssnade 8000+ på Radio Nordfront.

Under dagens första-maj demonstration i Falun, som anordnas av Nordiska motståndsrörelsen och går i folkgemenskapens tecken, har Nordfront journalister och fotografer på plats. Vi kommer via denna artikel att hålla er läsare uppdaterade om vad som händer med både text och bild och även försöka sammanfatta vad övrig media rapporterar om händelsen under dagen.

Radio Nordfront kommer att direktsända med Robin Palmblad och Mikael Karlsson som programledare. Med sig kommer de bland annat att ha Elin och Rebecca från Radio Regeringen och Robin Boström som rapporterar från fältet. Mikael Karlsson kommer även ha direktkontakt med Nordfronts journalister på plats och hjälpa till att uppdatera Nordfront artikel och hålla radiolyssnarna uppdaterade med senaste nytt.

Summering av dagen:

Under dagen genomförde Nordiska motståndsrörelsen en stor demonstration i Falun. Demonstrationen var en dundersuccé med tanke på att deltagarantalet från förra årets 1 maj demonstration i Borlänge nästintill fördubblats.

Enligt Nordfronts utsända på plats räknades i ett tidigt skede fler än 550 personer i Motståndsrörelsens demonstration, där fjolårets siffra hamnade på 350 personer. Samtidigt brukar Nordfront ha över 300 000 unika besökare och Nordiska motståndsrörelsen har återigen visat sig vara en snabbt växande radikal kraft i Norden.

Vid 19-tiden hade över 8000 personer lyssnat på Radio Nordfronts direktrapportering från den stora demonstrationen i Falun. Nordfront kommer de närmaste dagarna att publicera filmer, bilder och skrivelser gällande dagens demonstration.

Därmed avslutas direktrapporteringen och vi som skött den vill passa på att tacka alla fantastiska talare, aktivister och andra människor som hjälp till att göra dagen så lyckad och minnesvärd.

HELL SEGER!

Radio Nordfronts sändning:

Listen to ”Direkt från 1 maj i Falun” on Spreaker.

Videoström som Nordfront sände från Falun:

Propagandabild från Nordfronts bildgrupp:

Tipsa Nordfront:

Är du på plats och ser något som våra journalister missar? Eller har du kanske sett något intressant som övrig media rapporterar om demonstrationen? Som läsare kan du vara delaktig i Nordfronts direktrapportering genom att tipsa oss. E-posta tips till nyhetsredaktionen@nordfront.se.

Uppdateringar:

14:29
Tåget kommer in till torget. Mycket motdemonstranter på plats bakom avspärrningarna.

14:21
Rödingar tjafsar med polisen. Tåget kommer in till centrum.

14:01
DT-journalist blir bortförd av polis.

13:57
Marschen börjar.

13:55
Journalister som ställer sig ivägen för tåget avhyses av polis.

13:53
Tåget börjar röra på sig.

13:49
Banderollen censureras då Davidsstjärnan går under HMF. Meddelande inkom om att JK utreder banderollen för HMF.

13:25
Folk börjar samlas vid uppställningsplatsen.

12:20
De motdemonstrerande clownerna verkar inte vara så många.

10:55
Emil Hagberg och Pär Öberg är taggade på demo!

10:32
Näste 4 rapporterar om polistrakasserier: ”Då har dom tagit leg på oss och kollat igenom våra bilar. ’Rutinkontroll'”:

 

 


  • Publicerad:
    2017-05-01 10:00