1 MAJ. Robert Eklund som arrangerar 1 maj-demonstrationen i Boden medverkade i radio där han bland annat berättade hur bodensarna lidit länge under mångkulturen. 

Listen to ”URKLIPP: 1 MAJ: ”I grund och botten håller nog de flesta bodensare med oss”” on Spreaker.

I gårdagens avsnitt av Radio Nordfront medverkade Robert Eklund som är arrangör för 1 maj-demonstrationen i Boden. Eklund berättade om polistillståndet och hur och var demonstrationen ska äga rum under dagen.

Eklund berättade även om hur situationen är i Boden och hur staden förändrats genom åren.

— Fram till nittiotalet var Boden mer eller mindre en stängd stad. Men i samband med nedrustningen av försvaret har Boden blivit hela Norrbottens avstjälpningsplats för asylsökare, säger Eklund.

Nordfront har tidigare rapporterat om Boden som berikats med flertalet gruppvåldtäkter, mordbrand och bombhot. Senast förra året blev en 9-årig flicka oprovocerat sparkad i ansiktet och nyligen tog politikerna beslutet att låta illegala invandrare kolonisera den lilla byn Brännberg i kommunen med 30 nya ”svenskar” på en ort med 105 invånare.

Och Bodens förvandling har satt sina spår, menar Eklund, som berättar att han aldrig sett så många portlås med kod i en stad förut.

— Jag är övertygad om att de flesta bodensare håller med oss. De har har fått lida ganska länge under mångkulturen, säger Eklund.

Situationen i Boden har tidigare diskuterats av bodensaren Andreas Holmvall i Nordiska motståndsrörelsen engelskspråkiga podcast Nordic Frontier. Han tar bland annat upp ett nyligt exempel på hur stadens stora köpcenter, där pensionärer tidigare suttit och umgåtts med varandra på bänkar och i kaféet, nu tagits över av invandrare som i princip ockuperat platsen. Ett knivbråk invandrarna emellan inträffade alldeles nyligen inne på köpcentret.


  • Publicerad:
    2018-04-16 11:34