1 MAJ. Jan Hjelm kommer återigen att demonstrera med Nordiska motståndsrörelsen på 1 maj. ”Jag har alltid känt mig trygg på Motståndsrörelsens demonstrationer”.

Jan Hjelm började demonstrera med Nordiska motståndsrörelsen under förra 1 maj-demonstrationen i Falun.

På grund av krämpor oroade han sig över huruvida han ens skulle klara av att gå från regementsområdet till centrala Falun. Några solidariska medlemmar och sympatisörer till Motståndsrörelsen samlade därför ihop pengar till en rullstol till Hjelm och såg till att han kunde skjutsas fram och tillbaka så att även han skulle kunna tåga i folkgemenskapens tecken.

Sedan dess har Jan också gått med i Motståndsrörelsens led i Göteborg den 30 september förra året, en demonstration som omgärdades av lynchstämning från systemet med massmedial hets och polisiära hot inför demonstrationen. När Motståndsrörelsen återigen demonstrerar på 1 maj kommer Jan Hjelm vara på plats igen.

— Jag har aldrig känt mig otrygg på Motståndsrörelsens demonstrationer, inte ens i Göteborg, säger Jan till Radio Regeringen.

Jan berättar att en av de mest roliga sakerna med Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer är att samlingen före då man träffar nytt folk och får träffa ”legenderna”.

Jan är med och diskuterar 1 maj under hela Radio Regeringens senaste avsnitt. Lyssna på ett urklipp nedan:

Listen to ”Jan demonstrerar med Motståndsrörelsen: ”Jag kan stå upp och ropa Hell Seger om det behövs”” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2018-04-07 16:17