1 MAJ. I en rad hetsartiklar försöker Norrbottenstidningen NSD att skrämma potentiella demonstrationsdeltagare från att delta på första maj i Boden . Enligt den lokala lögnpressen är Motståndsrörelsen ”terrorister”, samtidigt som man antyder att ”tusentals AFA-aktivister” kan dyka upp.

Från onsdagens pappersupplaga av NSD, där man menar att AFA ”kan dyka upp” i Boden på första maj.

Efter en längre tids total tystnad rörande allt som har med Nordiska motståndsrörelsen att göra så har den norrbottniska lögnpressen vaknat till liv. Med bara dagar kvar till Motståndsrörelsens första majdemonstration i Boden har man valt att publicera en rad hetsartiklar riktade mot organisationen. Genom att bland annat påstå att Motståndsrörelsens är ”terrorstämplad av Säpo”, låta politiska motståndare oemotsagt sprida lögner och skrämma upp lokala handlare för att sedan intervjua dem gör man sitt bästa för att förmå norrbottningar att inte sluta upp i den nationalsocialistiska marschen.

Under onsdagen publicerades exempelvis en artikel i Norrländska Socialdemokraten (NSD), där ”journalisten” Nils Johansson skriver att ”Antifascistisk aktion [AFA, reds. anm] brukar mobilisera vid Nordiska motståndsrörelsens manifestationer” . Vidare hävdar Johansson att ”de” i dessa fall ”ofta konfronterar nazisterna för att störa ordningen”.

Som om inte dessa fake news vore tillräckligt så hittar NSD på att ”tusentals AFA-aktivister” deltog i samband med att Motståndsrörelsen demonstrerade i Göteborg i september förra året. Johansson tar som exempel upp de elva så kallade motdemonstranterna från Göteborg, som i efterhand dömdes för alltifrån våldsamt upplopp till försök till grovt våld mot tjänsteman – en skara som leddes av en flerfaldigt dömd våldtäktsman och som bland annat bestod av stenslungande somalier och en ung man som beklagade sig över urinläckage i samband med att polisen grep honom.

Med ”fakta”-rutor om ”AFA” och citat från poliser som inte kan ”utesluta” att dessa dyker upp, eftersom de ändå aldrig ansöker om demonstrationstillstånd, gör NSD sitt bästa för att måla upp en bild av att Nordiska motståndsrörelsens demonstration kommer att vara en farlig plats att besöka. Av någon anledning tycks dock NSD ”glömma” att Motståndsrörelsens första maj-demonstrationer aldrig någonsin har resulterat i bråk, utan snarare varit rena folkfester.

Nordfront har bett nästeschef Robert Eklund, som är ansvarig för planeringen av demonstrationen i Boden, att kommentera den norrbottniska lögnpressens tappra försök till skrämseltaktik:

— För det första är ”AFA” inget att vara rädd för. Det är en samling småflickor och tvekönade så kallade hens. Men även om de skulle dyka upp i Boden så är det inget som kan hota någon som deltar i vår demonstration. Vi garanterar allas säkerhet, om det så skulle komma tio tusen så kallade AFA-aktivister, berättar Eklund och fortsätter:

— I verkligheten kommer dock motdemonstranterna främst att bestå av ett gäng batikhäxor och ett par vilsekomna Södermalmslappar.

LYSSNA: Dreads-samer från Stockholm väntas invadera Boden

Meme som illustrerar hur rädd man behöver vara för så kallade motdemonstranter om man tågar med Motståndsrörelsen i Boden på första maj. Klicka för större bild.

Hets- och lögnkampanjen lär dock inte stanna där. Enligt uppgifter till Nordfront har ovan nämnda Nils Johansson under onsdagen kontaktat Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg. Tanken med samtalet var att försöka få en kommentar till den ”research” som tidningen påstår sig ha gjort om Motståndsrörelsen genom att bland annat tala med Säpo och deras kriminella underrättelsekollegor från Expo.

När Öberg ifrågasatte arbetsmetoderna hänvisade Johansson bara till att han ”ju faktiskt också skrivit om AFA”.

Att lögnpressen hetsar och ljuger är heller inget nytt, framförallt inte inför Motståndsrörelsens demonstrationer. Det är en väl beprövad men föga framgångsrik taktik som nyttjas av lokalmedia på samtliga orter där Motståndsrörelsen har demonstrerat, och som i slutändan bara resulterat i att antalet demonstrationsdeltagare ständigt har ökat.

På tisdag skriver vi historia, både genom att bryta ny mark och genomföra den första nationalsocialistiska marschen någonsin i Norrbotten – men också genom att arrangera två demonstrationer samtidigt på arbetarnas högtidsdag. Missa inte chansen att vara en del av historien: Delta på folkfesten i Boden på första maj!


  • Publicerad:
    2018-04-26 00:53