INRIKES. När en tioårig flicka var på väg till en fotbollsträning i Lidhult under onsdagen blev hon plötsligt antastades av en okänd man som försökte hålla fast henne. Lyckligtvis kunde mannen gripas under kvällen.

Det var under onsdagen när en tioårigflicka och hennes kamrat var på väg till en fotbollsträning i Lidhult i Ljungby som en okänd man plötsligt dök upp och slet till sig flickan och höll fast henne samtidigt som han antastade henne.

— Han säger också att hon ska följa med honom, men hon lyckas till slut slita sig ifrån honom och springa, säger polisens inre befäl Henrik Johansson.

Flickan sprang till sina fotbollstränare som genast larmade polisen. Ett stort polispådrag sattes igång för att försöka spåra mannen och senare under onsdagskvällen kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman.

— Genom allmänhet och en övervakningsfilm från Ica kunde vi identifiera honom och få fram en adress. Vi genomförde en husrannsakan och grep honom misstänkt för sexuellt ofredande, men han är överlämnad till sjukvården, säger Johansson.

Källa:
Flicka antastades av okänd man – på väg till fotbollsträningen


  • Publicerad:
    2017-08-24 08:30