MASSINVANDRING. Under tisdagskvällen uppstod ett storbråk på Bert Karlssons flyktingförläggning i Skara. Över 100 personer var inblandade i bråket och en anmälan om misshandel ska ha upprättats.

Bertan

Vid elvatiden under tisdagskvällen fick polisen in ett larm om att ett bråk ska ha utbrutit på Bert Karlsson flyktingförläggning, Stora Ekeberg, i Skara. Över 100 personer ska ha varit inblandade i bråket. När polisen kom till platsen ska oroligheterna ha lugnat sig.

— Vi fick samtal därifrån om att det var bråk mellan boende på adressen. Vi skickade ut ett flertal enheter, men det lugnade ner sig när vi kom dit, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl.

Vad som ska ha föranlett bråket är ännu okänt. Ingen ska dock ha behövts föras till sjukhus men en anmälan om misshandel har upprättats. Under natten tog boendet in väktare som fanns på plats under natten för att behålla lugnet.

Stora Ekeberg är ett gammal sanatorium som asylentreprenören Bert Karlsson numera driver. För tillfället är det 500 personer som bor på anläggningen. Det är dock inte första gången som ett bråk inträffar på Karlssons boende. Förra året ska kökspersonalen på Stora Ekeberg ha misshandlats med tillhyggen av två så kallade flyktingar, något som Nordfront tidigare skrivit om.

Källa:
Storbråk på Berts flyktingförläggning


  • Publicerad:
    2015-09-16 11:55