DET NYA SVERIGE. Hundratals ”resande” ockuperade en gård i Sollentuna kommun och festade där i flera dagar och lämnade inte platsen förrän polisen körde bort dem från den privata marken som de förstört.

Det var en gård i Sollentuna kommun med det lustiga namnet Bögs gård som fick oinbjudet besök av ett 40-tal husvagnar och ett hundratal så kallade resande som ska vara från Irland. ”I tre dagar festade de, hotade förbipasserande, trakasserade och skräpade ner”, rapporterar lokaltidningen Mitt i.

Först i måndags förra veckan gav sig de resande, som själva kallar sig ”pavees” och ofta försörjer sig genom svart arbete inom hantverkarbranschen, iväg från platsen efter att polis hotat med att frakta bort deras husvagnar.

— Flera barn gick på och slog poliserna när de kom. De vuxna skrattade åt polisen och gav dem fingret. Det var först när bärgningsbilarna kom som de började packa ihop, säger Sollentuna kommuns säkerhetschef Niclas Fagerström som var på plats när de oinbjudna gästerna kördes bort.

Kvar på platsen, som dessutom är ett naturreservat, blev dock stora mängder skräp och kalaset kommer att kosta kommunen omfattande summor. Mitt i rapporterar följande:

[…] sällskapet gjorde vad som föll dem in. De körde sönder en nysådd åker med sina medhavda fyrhjulingar, hotade en kvinna med en glasflaska, kastade sten på förbipasserande bilar, trakasserade privatpersoner och försökte stjäla gårdens lamm och tjuvrida på hästarna. […]

Platsen är sönderkörd och full av skräp. Vid fornminnet på kullen intill ligger drivor av bajs och toapapper. En cementblandare har lämnats kvar, stora gasbehållare ligger slängda i gräset och ett element står övergivet vid en stolpe. […]

Avhysningen och städningen får kommunen betala, runt 300 000 kronor, enligt Niclas Fagerström. […]

Direkt efter att sällskapet lämnat Bögs gård åkte karavanen vidare till Upplands Väsby där de ställde sig på en äng intill Hagalunds trafikplats. Därifrån blev de avhysta i fredags och lämnade byggmaterial, sopor och latriner efter sig. De flyttade sedan vidare till Barkarby.

Lantbrukaren som arrenderar gården uppger att han själv kommer få betala 20 000 kronor som en konsekvens av de resandes härjande. När lantbrukaren försökte prata med ockupanterna kände han sig hotad och polisen dök inte upp när han polisanmälde händelsen, utan polisen kom först när han åkte in till staden och kontaktade en polispatrull han träffade på i centrum. Polispatrullen vägrade dock att gå ut ur bilen på gården och sa att det saknades resurser för att lösa problemet under helgen, varför de fick återkomma på måndag. Trots förstörelsen, stenkastning, hot och trakasserier verkar polisen inte heller ha gjort några ansatser att gripa någon under måndagens insats.

eu migrant

Foto: Mitt i

Den mångkulturella entreprenörsandan som politiskt korrekta politiker så ofta pratar om visade dock sitt ansikte och löste här problemet med tomburkar efter festandet. Detta då en fiffig ”EU-migrant” som ”arbetar” inom återvinningsbranschen dök upp på sin cykel och samlade ihop alla tomburkar för att kunna panta dem…

Källa:
Lantbrukare maktlös när resande härjade


  • Publicerad:
    2016-05-18 15:35