Nordfront har tidigare rapporterat utförligt om hur de etablerade medierna i år gång på gång har tvingats sparka journalister och skära ner på sin svenskfientliga verksamhet. Sist var det tal om att slå ihop flera Bonnier-tidnngar med dålig ekonomi till en. Kort därefter framkom det att Bonnier tvingas sparka 60 anställda och för några dagar sedan avslöjade Medievärlden att Mediabolaget Västkusten får sparka 50 av sina 350 anställda.

Den 22 oktober rapporterade SVT på sin hemsida att 60 anställda är på väg att lämna Bonnier Tidskrifter. SVT skriver:

”Tidningsdöden fortsätter att skörda journalistjobb denna höst, och nu berörs tidskriftsförlaget Bonnier Tidskrifter. Efter förhandlingar står det nu klart att ett 50-tal personer tagit ett avgångsvederlag och att 6 personer sägs upp från sina jobb.”

Dagen efter att nyheten om att Bonnier gör sig av med 60 anställda tillkännagavs kom en annan glad nyhet, nämligen att 50 anställda vid Mediabolaget Västkusten nu också har blivit av med sina arbeten. Dagensmedia.se har tagit del av ett internt mejl vars innehåll av Mediavärlden sammanfattas på följande sätt:

”Mediabolaget Västkusten, som ger ut Hallandsposten, Hallands Nyheter, TTELA, Bohusläningen, Strömstads Tidning och flera gratistidningar, måste spara 30 miljoner kronor.

Totalt kommer närmare 50 tjänster påverkas av sparpaketet som presenterades av ledningen under de MBL-förhandlingar som bolaget höll i Göteborg i dag.”

Tidigare i år tvingades Mediabolaget Västkusten spara 18 miljoner. Peter Hjörne är huvudägare för Mediabolaget Västkusten. Hjörne är, liksom Bonnier, av judisk härkomst och är känd som en aktiv sionist som bland annat betalat biointräde åt alla gymansieelever till den sionistiska propagandafilmen Schindler’s List.


  • Publicerad:
    2012-10-26 23:43