UTRIKES. Vid ett brutalt terrordåd dödades på lördagen minst 110 jordbruksarbetare i byn Koshobe i nordöstra Nigeria. Det ska enligt en lokal milisgrupp vara jihadister från terrororganisationen Boko Haram som ligger bakom.

110 människor dödades vid den brutala attacken på lördagen. Foto: Twitter.

Minst 110 civila dödades vid ett bestialiskt terrordåd i Nigeria, skriver Aljazeera. Den brutala attacken ägde rum tidigt på lördagseftermiddagen i byn Koshobe i delstaten Borno i nordöstra Nigera.

Det var jordbruksarbetare som höll på att skörda på åkrarna som attackerades av beväpnade män på motorcyklar. Offren ska ha bundits med rep varvid förövarna skar av deras halsar.

FN uppger att attacken där minst 110 människor dödades var det våldsammaste och mest direkta angreppet mot civila i år.

— Minst 110 civila mördades hänsynslöst och många andra sårades i denna attack där flera kvinnor tros ha kidnappats, sa Edward Kallon, FN:s humanitära koordinator i Nigera, i ett uttalande på söndagen.

— Jag kräver att förövarna av denna avskyvärda och meningslösa handling ska ställas inför rätta, tillade han.

Ingen grupp har tagit på sig ansvaret för attacken men enligt en lokal milisgrupp ska det vara den väpnade terrorgruppen Boko Haram som ligger bakom.

Under senare år har den jihadistiska terroristorganisationen Boko Haram och den Islamiska statens västafrikanska gren, Islamic State of West Africa Province (ISWAP), utfört en serie dödliga attacker i området.

Båda terrorgrupperna är aktiva i regionen där 30 000 människor dödats under det senaste decenniet vid en väpnad kamp, som drivit runt två miljoner på flykt och som spridit sig till närliggande länder som Niger, Tchad och Kamerun.


  • Publicerad:
    2020-11-30 20:20