MASSINVANDRING. Efter att ha blivit brutalt våldtagen av en 19-årig somalier fortsatte gärningsmannens familj och vänner att systematiskt förfölja, trakassera och misshandla henne.

offer

Det var i november 2014 som den då 12 år gamla flickan ”Ida” lurades hem till den 19-årige somaliern Muhameds lägenhet i Sundsvall. Inne i lägenheten slet han av henne kläderna och våldtog henne brutalt. När hon försökte göra motstånd slog han henne ett flertal gånger i ansiktet, samtidigt som han sa ”svart snopp är dyrt”.

Förra sommaren, under rättegången, framkom det att Ida blödde kraftigt ur underlivet, till följd av våldtäkten. Hon fick också psykiska och fysiska besvär efter den fruktansvärda händelsen. Muhamed dömdes skyldig för våldtäkten. Straffet? 180 timmars samhällstjänst. För den nu 13 år gamla Ida, fortsatte dock mardrömmen.

Journalister från Sundsvalls Tidning berättar att Muhameds vänner och bekanta har ”satt i system” att förfölja, hota och misshandla Ida efter våldtäkten. Senast under skärtorsdagen mötte hon Muhameds familj på en busshållsplats.

Först blev hon slagen av hans bror och medan hon låg ner kom den andre brodern och slog henne i ansiktet. Muhameds mor avslutade det hela med att sparka flickan medan hon låg ner på marken. 13-åriga Ida fördes till sjukhuset med skador i bakhuvudet och med lösa tänder.

Till följd av trakasserierna från Muhameds familj och vänner har Ida varit hemma från skolan i tre månader. Hon har också bytt skola en gång. Trakasserierna har dock fortsatt och Muhameds familj har också börjat att trakassera Idas lillebror, samt krossat flera av fönstrerna på familjens lägenhet.

Socialen har erbjudit Ida och hennes familj att få flytta till ett vandrarhem för att komma undan den somaliska familjens övergrepp.

Källor:
12-åring ble voldtatt av somalier – trakasseres nå av mannens familie og venner
Efter barnvåldtäkten: Nu trakasseras Ida, 13, av Muhameds vänner


  • Publicerad:
    2016-04-08 10:10