NORGE. Fyra utländska män greps i söndags i Haugesund i Norge misstänkta för att ha våldtagit en 13-årig flicka och för att ha begått sexuella handlingar mot en annan flicka.

Haugesund-640x404

Fyra utländska män i övre tonåren och i början av 20-årsåldern greps i söndags i en lägenhet i Haugesunds centrum i Norge. Detta efter att vårdnadshavare till en 13-årig flicka hade larmat polisen om att flickan hade blivit våldtagen i den aktuella lägenheten under lördagseftermiddagen. En annan 13-årig flicka som befann sig i samma lägenhet ska ha blivit utsatt för sexuella handlingar.

Polisadvokaten Marte Engesli säger till Haugesundstidningen att en av männen är satt på fri fot och de andra misstänkta gärningsmännen kommer att häktas. Beslut om detta kommer att fattas under måndagen.

Det har rapporterats om att männen ska ha kommit i kontakt med de 13 år gamla flickorna via sociala medier och sedan bestämt träff med dem i Haugesunds centrum. Efter detta ska flickorna ha tagits med till lägenheten där övergreppen ska ha inträffat.

Flickan som utsattes för våldtäkten blev under söndagen undersökt av läkare säger polisens utredningsledare Jarle Utne-Reitan till Haugesundstidningen.

Under söndagskvällen uppdaterade tidningen sin artikel där de beskriver gärningsmännen som ”utländska män”.

Källor:
Fire utenlandske menn siktet for voldtekt av 13-åring
Fire utenlandske menn siktet for seksuelle overgrep mot to 13 år gamle jenter
Etterforsker seksuelle overgrep mot 13-åringer i Haugesund


  • Publicerad:
    2016-05-30 13:15