Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

13 vänsterextremister döms för våldsamt upplopp

Av Redaktionen, 2015-11-19
redaktionen@nordfront.se

STOCKHOLM. Idag kom domen mot de femton vänsterextremister som stod åtalade för våldsamt upplopp i anknytning till en demonstration som Svenskarnas parti anordnade förra året.

Vänsterextremisterna lyckades inte misshandla några nationalistiska demonstranter enligt åtalet, istället misshandlade de en annan motdemonstrant vilket syns här på bilden.

Vänsterextremisterna lyckades inte misshandla några nationalistiska demonstranter enligt åtalet, istället misshandlade de en annan motdemonstrant vilket syns här på bilden.

Nordfront har tidigare rapporterat om att femton vänsterextremister stod åtalade misstänkta för bland annat våldsamt upplopp. Det var i samband med att det numera nedlagda Svenskarnas parti anordnade en demonstration i Stockholm den 30 augusti 2014. Demonstrationen gick bland annat genom Kungsträdgården där yttrandefrihetshatande vänsterextremister hade samlats för att störa och angripa demonstrationen.

Den 13 oktober inleddes rättegången mot extremisterna och idag, torsdag, kom domen. Två av de femton åtalade frikändes av Stockholms tingsrätt medan de övriga tretton döms till fängelstraff. Fängelsestraffen har för personer över 21 år bestämts till mellan sex och arton månaders fängelse medan en person dömdes till fyra månaders fängelse då han klassas vara ungdom.

Nordfront kommer att återkomma när mer uppgifter finns tillgänglig om vilka det var som dömdes och vilka straff de fick. Ni kan dock läsa här om vilka det var som stod åtalade.

Källa:
13 döms för våldsamt upplopp i Kungsträdgården


  • Publicerad:
    2015-11-19 11:45