BROTT. Efter att en kvinna bjudit hem en grupp skäggbarn, våldtogs dottern av en 25-årig rasfrämling ur gruppen, dock hävdar åklagaren att rasfrämlingen inte ”kan” utvisas.

En busslast med skäggbarn.

I november 2016 kom skäggbarnet tillsammans med sin bror och tre män i 20-25-årsåldern hem till en familjs bostad i Västmanland för att hälsa på och dom stannade i två nätter. Under detta ”besök” gav dessa familjens 14-åriga flicka stora mängder alkohol till dess att hon blev medvetslös, därefter våldtogs hon av en 25-årig rasfrämling ”från Syrien”.

Mamman sov under tiden då hennes dotter blev våldtagen och väcktes av att flickans syster ryckte upp dörren och skrek till henne. Mamman som till en början inte trodde på systern såg dock på Facebook att ett av skäggbarnen skrivit om händelsen där.

Mamman ska enligt domen ställt sig utanför flickans dörr och hört ”ett smaskande ljud” och istället för att gå in till sin dotter, svarade hon skäggbarnet på Facebook att det ”var nog bara hångel”.

Västmanlands Tingsrätt dömer nu den 25-årige rasfrämlingen till två år och tio månaders fängelse för våldtäkt mot barn och han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan. Åklagaren Frieda Gummesson hade inte yrkat på utvisning fastän rasfrämlingen sedan tidigare har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd med motiveringen att:

Man får helt enkelt inte utvisa personer till vissa platser som de skulle utvisas till om de utvisades härifrån. Då blir de inte utvisade.

Källa:
Bjöd hem flyktingbarn – då våldtogs 14-åriga dottern


  • Publicerad:
    2017-07-25 23:40