BORÅS En 14-åring pojke har förts till sjukhus efter att ha träffats av en ett rikoschett under en skottlossning. Skottlossningen kopplas till den så kallade gängmiljön i Hässleholmen i Borås.

Det var under tisdagskvällen som en 25-årig man och en pojke född 2008 fick föras till sjukhus efter en skottlossning i Borås, skriver Aftonbladet. Den 14-årige pojken tros ha träffats av misstag av en rikoschett och polisen arbetar utifrån teorin att det var en uppgörelse mellan kriminella gäng.

Den 25-årige mannen är allvarligt skadad medan pojken endast är lindrigt skadad. Pojken vårdas dock fortfarande på sjukhus, uppger polisen till Aftonbladet.

Polisen kan inte svara på exakt hur pojken har kunnat träffas under skottlossningen.

— Den exakta informationen har jag inte, men som jag uppfattar det har pojken och mannen befunnit sig nära varandra, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen, till Aftonbladet.

— Men det är hänsynslöst hur den här personen har valt att rikta ett vapen mot en annan människa. Det här skedde utanför en pizzeria, det kunde ha funnits andra människor i närheten, fortsätter han.

På polisens hemsida står det att ett stort antal hylsor anträffats på platsen och att det bara är ”ren tur” att ingen annan träffades av kulorna.

Ingen har i skrivande stund gripits i samband med skottlossningen.