HUMOR. Etablerad media håller ständig uppsikt över den alternativa median. Ofta benämns dessa friare nättidningar som oseriösa hatsajter eller rasistbloggar. Men hur står det till med den fina och objektiva median då? Är den så seriös och fri från hat och rasism som de gärna beskyller alternativen för att vara? Nordfront har dykt ner och följt en av många i raden av medier som befinner sig på rätt sida av den politiska och moraliska linjen, Nyheter24.

nyheter24-SE

Nyheter24 är Sveriges tredje största nyhetssajt. Den finns på Facebook, den har en mobilapp och en webbsida och den har en ”räckvidd” på 4-4,5 miljoner per vecka. Nyheter24 grundades 2008 av Douglas Roos, Sverigechef för spelbolaget Ladbrokes, och Patrik Sandberg från media byrån Starcom. Riskkapitalbolaget Rite Ventures bidrog även med 12 miljoner till projektet vilket mynnade ut i att Nyheter24 lanserades på nätet hösten 2008 med (((Aaron Israelson))) som chefredaktör. En roll som togs över av Ehsan Fadakar 2011. I dagsläget arbetar 20 avlönade journalister på heltid med att gräva och förmedla ”viktiga” nyheter till svenska folket.

Nyheter24 köpte även upp Wyatt Media Group, 2011, vilket innebar att de tog över Lunarstorm, Bilddagboken, LS8, Äger duger suger, Bloglovin och Netric sales. Gruppen driver även sidorna Fragbite och Modette. Hela Nyheter24-gruppen innefattar ca. 50 anställda som är lokaliserade i Stockholm.

På deras nyhetssida kan man läsa om deras ambitioner. Nyheter24 tror på ”rätt nyheter och rätt urval”. De tar på sig uppgiften att filterera bort oviktig information så att du kan läsa det ”viktigaste och mest relevanta” med ”glimten i ögat”.

Men just hur relevanta deras nyheter är ligger inte långt ifrån de övriga medie-drakarnas skeva bild av nyheter. Bantning, tips och trix mellan lakanen och diverse skvaller om kändisar varvat med ytlig nyhetsrapportering hör till deras starka varumärke.

Nyheter24 ägnar sig bland annat åt att manipulera bilder. Här syns exempelvis Nordfrons livstilsredaktör uppmana till att bränna asylförläggningar

I sin hets mot nationella och svenskar ägnar sig Nyheter24 bland annat åt att manipulera bilder. Ovan syns exempelvis Nordfrons livstilsredaktör Paulina Forslund uppvigla – i detta fall förmodligen begå ett lagbrott – till att bränna asylförläggningar. Problemet är att hon aldrig skrivit Twitter-inlägget.

Just hur de driver sin journalistik framgår tydligast av deras väldigt flitiga debattskribenter. Det är bland dessa man finner de absolut intressantaste artiklarna. Nyheter24 har ett omröstningssystem där läsarna får rösta om de håller med debattören och dessutom ett öppet kommentatorsfält vilket ger oss mycket roande och ibland hårresande läsning. Dennis Hopper har den senaste månaderna hållit koll på debattartiklarna som publicerats på Nyheter24 och listar här upp de 14 mest framstående i tidningens kamp mot så väl sunt förnuft som vårt folks överlevnad

14. I kampen mot något som kallas värderingsglappet och politisk och religiös extremism behövs en ”demokratikanon” enligt Liberalpolitikern Birgitta Ohlsson. En sådan kanon ska kunna användas för att sprida yttrandefrihet, mänskliga värderingar och jämställdhet. För ska det finnas öppenhet, frihet och jämställdhet ska man skjuta in demokratin i medborgarna med hjälp av åsiktskanoner…

http://nyheter24.se/debatt/848134-sverige-demokratikanon-birgitta-ohlsson-liberalerna

13. Hur var det här med hat nu igen? Skulle inte de etablerade medierna ta i med hårdhandskarna mot just näthatandet? Fast det gäller kanske inte män på Nyheter24? Dessa är det tydligen helt legitimt att hata, här kan man till och med skriva att man hatar i debattartiklarna också…

http://nyheter24.se/debatt/853312-man-sluta-grat-for-att-ni-utsatts-for-generaliseringar

16-åriga skribenter ges en plattforum att hata män.

16-åriga skribenter erbjuds en plattforum där de kan hata män.

12. Om man trodde att det var islam och muslimer som bar skulden till attacken i Nice hade man fel. Tydligen var det ojämlikhet och strukturell rasism som låg bakom allt elände, igen.

http://nyheter24.se/debatt/854174-rasismen-semesterparadiset-nice-terrorattacken

11. Hur låter det om en invandrare får fria händer att hylla och bejubla den svenska invandringen? Läs och begrunda hur otroligt bra det är med invandring sett från den nysvenska sidan.

http://nyheter24.se/debatt/850566-det-handlar-inte-om-naivitet-det-handlar-om-manniskor

10. Om du undrar vad en ”svensk” muslim tycker om Isis, jihad och islamofobi så förmedlas den viktiga informationen till oss av just en sådan. Bara på den opartiska och objektiva nyhetssidan, Nyheter24.

http://nyheter24.se/debatt/853890-daesh-jihadister-krankande-muslimer

9. Jag tycker debatten börjar bli väldigt enkelspårig och stereotypisk. Varför peka ut just män som förövare? Är det inte dags att vi börjar säga att det är människor som är massmördare? Sen att bilderna som ska illustrera massmördarna bara är på vita förövare när män ska skuldbeläggas kan man finna något besynnerligt.

http://nyheter24.se/debatt/849578-muslimer-ar-inga-massmordare-man-ar-det

Skärmdump från Nyheter24.

Att tala om islamistiska terrordåd är att dra ”rasistiska slutsatser”. Att utmåla enbart vita som massmördare är dock inte rasism enligt Nyheter24. Skärmdump från Nyheter24.se.

8.Ryssland har i stort sett redan alla sina förmodade kärnvapen riktade mot våran fantastiska svenska frihet och demokrati, om några sekunder trycker de på knappen och spränger bort alltihop. Det vill säga om vi inte snabbt som attan går med i det enda hopp som finns i världen, NATO.

http://nyheter24.se/debatt/854008-ensam-stark-nato-ryssland

6&7. Kampen mot ”myten” att det finns några svenska värderingar går het på Nyheter24. Här får vi två inlägg från debattörer med invandrarbakgrund. Journalistiken lyser som en stark stjärna i dessa debattartiklar, må vara att en av debattörerna bara är 15 år. Vill man få in en fot på Nyheter24 är det uppenbarligen ett plus om man hatar Sverige.

http://nyheter24.se/debatt/853684-samantha-15-sd-svenska-varderingarna

http://nyheter24.se/debatt/855128-svenska-varderingar-finns-inte-det-ar-darfor-sverige-ar-sa-bra

5. Om allt bara styrs av slumpen och vi svenskar egentligen bara hade tur som föddes här, då borde man väl inte vara så stolt över just Sverige och att man är svensk? Sen om alla som hade otur att födas någon annanstans också vill bo här i Sverige ska de väl få göra det enligt Matilda Wahl. Ännu en debattartikel som belyser problemet med den misslyckade psykvården i vårat kära land.

http://nyheter24.se/debatt/848142-sverigevannernas-fel-inte-vagar-stolt-sverige

Sverigehatarna, svenskhatarna och hatarna av vita män män

Sverigehatarna, svenskhatarna och rashatarna (hatare av vita, heterosexuella män) vill tydligen fira nationaldagen. Skärmdump från Nyheter24.se.

4. Här får vi inblick i hur fruktansvärt det är att vara en ”rasifierad” journalist i dagens Sverige. Den ständiga kampen mot medmänskliga blickar och komplimanger för sina kläder är hemsk när man är från Afrika och har ett bra jobb med ett eget kontor.

http://nyheter24.se/debatt/849410-behandlas-svart-man-svenska-arbetsmarknaden

3. Kampen, ja, kampen för allas lika värde är fruktansvärt hård och någon modig person måste stå upp och vägra att bli tystad! Väldigt skrattretande läsning då man jämför vilken kamp vi i Nordiska motståndsrörelsen för mot dessa dårar som här får fritt utrymme att agera ”PK-Kanon”.

http://nyheter24.se/debatt/854058-granserna-vi-alla-ar-samma-det-finns-inget-vi-och-dem

2. Att påstå att alla människor är lika mycket värda kan tydligen vara kränkande mot svarta människor. Politisk korrekthet och logik slår ibland knut på sig själv som denna debattör ger prov på. Här väver han in sig själv i ett nät av allas lika värde och medmänsklighet.

http://nyheter24.se/debatt/853148-att-skriva-alllivesmatter-ar-ett-han-mot-svarta

1. Är det rimligt att skuldbelägga någon som bryter mot lagar och regler? För normala och ansvarstagande individer är detta en självklarhet. Men inte för folkvalda politiker som miljöpartisten Johan Svensk. Han tycker man bör lägga skulden för brottsliga handlingar på någon annan än förövarna

http://nyheter24.se/debatt/849712-sluta-skuldbelagga-flyktingar-som-ljuger-om-sin-alder

Man ska inte skuldbelägga den som ljuger

Kommunpolitikern erkänner i alla fall förekomsten av skäggbarn som ljuger om sin ålder. Och vi som trodde att det var rasistiskt att tro det.


  • Publicerad:
    2016-08-12 13:51