MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Idag fick Motståndsrörelsens Discordserver sin ettusenfyrahundraåttioåttonde medlem.

I samband med att Nordiska motståndsrörelsen öppnade sin Discord för allmänheten så började det bokstavligen att strömma in medlemmar. Efter endast ett par veckor hade över tusen personer anslutit sig för att få träffa och diskutera med andra likasinnade, inklusive representanter för organisationen.

Med tusen medlemmar började anstormningen av nya personer på servern att lugna sig en aning, men tycks ha tagit fart igen efter Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

Idag passerades den magiska gränsen på 1488 medlemmar och fler lär det bli.

Är du nyfiken på Nordiska motståndsrörelsen? Vill du lära känna likasinnade eller bara diskutera politik? Vill du vara med på Radio Nordfronts eftersnack på söndagar?

Anslut dig till Motståndsrörelsens Discord!

Här laddar man ner Discord.

Via den här länken kommer man in på Nordiska motståndsrörelsens server.

För närvarande accepteras alla nordiska språk samt engelska överallt på servern, varför regler och mycket annan information står skriven på engelska. De flesta användarna och namnen på en del av kanalerna är dock svenskspråkiga då servern startades och utvecklades av svenskar. Det kan också hända att en uppdelning i olika servrar för olika språk blir nödvändig i framtiden om intresset för Discord växer i de andra nordiska länderna.

Viktigt att tänka på när du skaffar Discord:

  1. Vem som helst kan se ditt användarnamn inne på servern. Vill du vara anonym ska du alltså ta en pseudonym som inte kan kopplas till ditt riktiga namn. I princip vem som helst kommer också att kunna läsa vad du skriver på servern, vilket innebär att du bör undvika att skriva ut detaljer om dig själv som kan avslöja din identitet om du vill hålla den hemlig.
  2. Det första du gör när du kommer in på servern är att skriva en kort presentation av dig själv i chatten ”Verification” eller i ett privat meddelande till en moderator/admin, så blir du ”insläppt” fullt ut på servern och får tillgång till fler kanaler. Med det här systemet kommer vi tillfälligt att kunna stoppa nya insläpp helt om vi märker att det pågår koordinerade sabotagekampanjer. Fientligt sinnade användare som ändå tar sig in och försöker sabotera kan bannlysas med en knapptryckning och få alla sina inlägg borttagna, varför det ändå inte kommer vara något större problem.
  3. Utöver insläppsverifieringen kan man även bli verifierad som medlem i Nordiska motståndsrörelsen. Detta görs inte genom att bara påstå att man är medlem, utan genom att man får en redan verifierad kamrat att gå i god för att man verkligen är en aktiv medlem i organisationen. Kontakta en moderator eller admin privat om detta och hänvisa till en verifierad medlem som kan gå i god för dig. Om du inte känner någon medlem på servern får du använda dig av kontakter utanför Discord för att få din användare verifierad.
  4. Discord är inte en ”säker” plattform. Inga känsliga eller hemliga saker ska diskuteras eller planeras där. Plattformen är till för nätverkande och ocensurerade men lagliga diskussioner om politik och annat. Det kommer att råda yttrandefrihet och vara högt i tak inne på servern, men omoraliskt eller otrevligt beteende kommer resultera i avstängning. Vi vill bygga upp en positiv och konstruktiv gemenskap.

  • Publicerad:
    2017-10-12 21:15