RYSSLAND Under måndagen gick en gärningsman till attack på en skola i Izhevsk i den ryska regionen Udmurtia. 15 personer uppges vara döda och ett stort antal skadade.

11 elever, två säkerhetsvakter och två lärare ska ha dödats under måndagen i en skolskjutning i ryska Izhevsk, som ligger i regionen Udmurtia i närheten av Uralbergen. På skolan ska elever från klass 1 till 11 ha gått, skriver Aftonbladet.

Förutom de döda ska ett stort antal vara skadade, enligt RT 24 stycken varav 22 elever. Skytten, som enligt RT ska ha burit en skidmask och en tröja med ”nynazistiska symboler” ska också ha tagit sitt eget liv innan han kunde gripas.

Den döde skytten ska ha identifierats som en 35-årig man som tidigare ska ha varit elev på skolan. Foton på ammunition som beslagtagits av skytten visar att han skrivit ordet ”hat” på ryska på magasinen.

Attacken inträffade bara några timmar efter att en man påstås ha öppnat eld och skadat en tjänsteman allvarligt vid ett sibiriskt värvningscenter till den ryska mobiliseringen.

Rysslands president Vladimir Putin har fördömt attacken som han kallar för ”omänsklig terrorattack”.