UTRIKES. En 16-årig flicka i Turkiet begravdes levande av sina manliga släktingar efter att det uppdagats att hon hade manliga vänner.

Det var nyligen som polisen i Turkiet fick in ett tips om att en 16-årig flicka ska ha blivit mördad och begravd två meter under ett hönshus. Där kunde polisen hitta 16-åringens kropp som begravts i sittande ställning med bakbundna händer. Obduktionen visade senare att hon hade väsentliga mängder med jord i lungorna och i magen, vilket tyder på att hon begravts levande.

— Resultat av obduktionen är hårresande. Enligt våra fynd var flickan – som saknade blåmärken och tecken på droger i blodet – vid liv och medvetande när hon begravdes, säger en expert som inte vill namnges.

Den 16-åriga flickans pappa och farfar greps misstänkta för mordet och enligt uppgifter ska pappan i förhör ha sagt att familjen var missnöjd över att flickan hade manliga vänner.

Händelsen rubriceras nu som hedersmord, vilket ska vara vanligast i Turkiets kurdiska sydöstra del. Där utser ett så kallat familjeråd en familjemedlem till att döda en kvinnlig släkting som anses ha besudlad släktens heder, vanligen genom ett utomäktenskapligt förhållande.

Uppdatering: Nyheten visade sig vara en gammal nyhet från 2010.

Källa:
16-åring levande begravd


  • Publicerad:
    2016-02-20 08:55