BROTT. Under natten till söndagen våldtogs en 18-årig kvinna i ett skogsområde i Umeå. Poliser efterlyser nu en mörkhyad man misstänkt för brottet.

Det var under natten till söndagen den 4 juni som en 18-åriga kvinna överfölls och våldtogs av en okänd man i ett skogsområde vid Skogis kårhus på universitetsområdet i Umeå.

Efter våldtäkten fördes den unga kvinnan av polispatrull till sjukhuset för provtagning är konstaterades att det handlade om en fullbordad våldtäkt och under natten och söndagsmorgonen spärrade polisen av området där brottet hade skett, bland annat genomsöktes platsen med hund.

Både brottsplatsundersökningen och den medicinska undersökningen av kvinnan har lett till ett flertal beslag och spår som har skickats till Nationellt forensiskt center (NFC) för analys.

Ett antal personer har setts i närheten av brottsplatsen men i nuläget finns det ingen misstänkt gärningsman. Polisen uppger dock att man söker en person med följande signalement och klädsel:

”Lätt” mörkhyad man i 20-årsåldern, cirka 170 cm, svart hår, kortklippt på sidan, bred käke och saknar skäggväxt. Han var iklädd tighta mörka jeans och en ljusgrön bomberjacka.

Under samma natt våldtogs en annan ung kvinna inne på festivalområdet för Brännbollsyran i Umeå. Inte heller i det fallet finns det en misstänkt gärningsman.

Källor:
Två våldtäkter på universitetsområdet – 18-årig kvinna överfölls
2017-06-04 12:32, Våldtäkt, Umeå


  • Publicerad:
    2017-06-06 07:35