RYMNING En 2-åring bestämde sig för att rymma och gå på en skogspromenad i Michigan, USA. Efter att ha gått några kilometer med familjens två hundar bestämde hon sig för att lägga sig ner och sova varpå den ena hunden ledde en person till den försvunna flickan.

Kring klockan 20:00 i onsdags anlände polisen till ett hus i Faithorn i delstaten Michigan. Orsaken till att de hade tillkallats var att familjens 2-åring, Thea, hade försvunnit. Barnets mor, Brooke Chase, sade att hon ”på ren instinkt” kände att hon skulle titta till sin dotter som vid tillfället lekt på gården. Brooke och hennes mans bror som var på besök, upptäckte snabbt att Thea varken befann sig på gården eller inomhus och efter att de hade sökt i 20 minuter, bestämde de sig för att ringa polisen.

— När vi får ett sådant samtal, då läggs allt annat på paus, säger Mark Giannunzio från Michigans delstatspolis.

Polisen använde sig av drönare och räddningshundar och lokalborna bildade egna grupper för att leta efter den försvunna flickan. Man antog att hon skulle befinna sig i en tätbevuxen skog i närheten av hemmet.

Livvakter

Omkring fyra timmar efter att hon hade försvunnit stötte en av de sökande på familjens rottweiler Buddy på en skogsväg nästan fem kilometer från Theas hem. Kort därefter hittade man sedan den vilsna 2-åringen ett stenkast från vägen, sovande med sitt huvud placerat på familjens andra hund, en engelsk springer spaniel vid namn Hartley. Enligt den som hittade flickan ska hunden som tjänstgjorde som dyna ha morrat då han försökte komma nära Thea för att väcka henne. Daily Mail drar slutsatsen att flickan blivit trött och helt enkelt lagt sig ner för att sova på den mindre hunden medan den större rottweilern har legat bredvid och vaktat henne.

Temperaturen var kring 15 grader då rymlingen och hundarna hittades. Efter en läkargranskning konstaterades hon vara vid gott skick och skickades hem. Leende och skrattande utbrast hon ”hej mamma!” då hon kom hem bak på en fyrhjuling.

— Det var en mardröm jag aldrig ville vara med om. Jag är så glad att min lilla flicka är hemma i säkerhet med oss ikväll. Hennes hundar höll henne trygg. Jag tror jag fortfarande befinner mig i ett chocktillstånd, kommenterade mamman till den försvunna flickan.