MASSINVANDRING. Ett slagsmål spårade ur på ett asylboende i Härnösand under nyårskvällen. En 20-årig man åtalas nu för grov misshandel då han ska ha slagit sitt offer med en stekpanna.

Det var vid elvatiden under nyårskvällen som ett bråk urartade till ett vilt slagsmål med tillhyggen som vapen på ett asylboende i Härnösand. När en polipatrull kom till platsen möttes de av en man som blödde kraftigt från huvudet. Han fördes till sjukhus för att få sina skador omsedda.

En 20-årig man greps misstänkt för misshandeln och nu har åtal mot honom väckts. Enligt stämningsansökan åtalas han för grov misshandel då han ska ha slagit sitt offer med flera slag i ansiktet och sedan misshandlat honom i huvudet med en stekpanna som tillhygge. Han ska också knäat och sparkat honom i ansiktet.

Den 20-årige invandraren åtalas också för olaga hot och en misshandel som inträffade i början av december mot samme person. Han ska då ha knuffat sitt offer mot en vägg samtidigt som han höll en kniv mot honom och uttalade dödshot.

Källa:
Misshandlad med stekpanna på asylboende – nu kommer åtalet


  • Publicerad:
    2016-01-15 10:40