SVERIGE. En 20-åring man i Malmö ska på ett forum ha skrivit att han ville göra likadant som i Trollhättan på sin skola. Han ska också ha framfört hot mot statsminister Stefan Löfven. 20-åringen sitter nu anhållen.

20-åringen ska ha varit trött på hur Sverige ser ut idag och avreagerade sig därför på ett forum på nätet. Där ska han ha framför hot mot sin skola och sagt att han ville göra likadant som Trollhättan, då tre personer avled efter att en man i 20-års åldern ska ha gått till attack mot lärare och elever med ett svärd.

Den 20-årige mannen i Malmö ska också ha framfört hot mot statsminister Stefan Löfven och Säpo kopplades därför in i fallet. Dock så ansåg man inte att det var så allvarligt som man först trott och därför lämnades utredningen över till Malmöpolisen.

Under tisdagen greps mannen och han anhölls sedan. En anmälan om olaga hot alternativ grovt olaga hot har upprättats mot honom.

— Det har redan hållits ett digert förhör med den misstänkte och nu har vi ytterligare 96 timmar på oss att utreda ärendet innan frågan om häktning kommer upp, säger Gunilla Hellichii, inrebefäl vid polisen.

En husrannsakan ska ha gjorts i 20-åringens bostad efter efter vapen och tillhyggen. Man ska dock inte ha hittat något.

Källa:
20-årig man anhållen – hotade med skoldåd


  • Publicerad:
    2015-10-28 12:20