BROTT. En 21-åring utländsk man har dömts till böter för ofredande och sexuellt ofredande mot småflickor i Borlänge. Mannen har hela tiden nekat till brott och menar att tagit kontakt med flickorna för att träna upp sin svenska och att få vänner.

Den första händelsen inträffade den 27 april förra året. Då ska den 21-årige invandraren ha ofredat två flickor, 13 och 14 år gamla, när de gick till SE-bankens bankomater. 21-åringen, som först hade passerat flickorna, gick genast in till dem och bad om att få bli fotograferad tillsammans med dem. På en film som 13-åringen kunde uppvisa ses hennes kamrat bli omkramad. Hon förklarade att de först tyckte att den okände mannen var lustig men att han med tiden blev obehaglig. Han frikändes dock för åtalat ofredande mot 14-åringen.

14-åringen blev dock utsatt för en mer närgången ”uppvaktning”. Enligt flickorna fick hon slita sig loss och utsattes för närgångna grepp utanpå kläderna. Falu tingsrätt finner det bevisat att 21-åringen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande mot 14-åringen.

Två dagar senare tog sig invandraren in i ett stängt trapphus dit två flickor sökt sig för att värma sig. En av flickorna ska ha blivit ofredad av 21-åringen som fösökte hålla henne kvar. I förhör har mannen sagt att han endast ville ha vänner och att han ville förbättra sin svenska. Under själva rättegången förnekade han att han ens hade befunnit sig på platsen.

Den 21-årige främlingen dömdes av Falu tingsrätt till 100 dagsböter för ofredande och sexuellt ofredande. Han ska också betala 7000 kronor till en av flickorna.

Källa:
21-åring ofredande småflickor – fick slita sig loss


  • Publicerad:
    2016-01-21 15:20