INRIKES. En 22-årig man anhölls idag för det brutala mordet på Karolin Hakim. Kvinnan sköts i augusti 2019 ihjäl på öppen gata i Malmö med sitt barn i famnen.

Karolin Hakim sköts på Sergels väg i Malmö. I famnen höll hon sin baby. Foto: Twitter.

I augusti 2019 sköts den kvinnliga läkaren Karolin Hakim ihjäl på öppen gata när hon var ute och promenerade med man och barn i stadsdelen Ribersborg i det mångkulturella experimentet Malmö. Hon höll sin två månader gamla baby i famnen när hon berövades sitt liv. Barnets pappa misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

Nu har en 22-årig man anhållits för mordet, rapporterar Aftonbladet. Mannen är misstänkt för mord, försök till mord och grovt vapenbrott.

22-åringen är anhållen på den starkare misstankegraden, sannolika skäl. Polisen skriver att mannen varit intressant i utredningen under en längre tid och att misstankarna mot honom stärkts efter hand.

Kammaråklagare Lisa Åberg kommenterade till Dagens Nyheter att mannen just nu avtjänar ett fängelsestraff och att han under måndagsmorgonen greps på anstalten.

— Han är känd av polisen sedan tidigare och har domar mot sig. I nuläget när identiteten inte är offentlig går jag inte in närmare på vilka domar, säger kammaråklagare Lisa Åberg till DN.

Åklagaren vill dock inte kommentera bevisningen eller på vilket sätt misstankarna mot mannen utvecklats.

— Jag menar att bevisningen är sådan att det föreligger sannolika skäl och jag kommer begära honom häktad på torsdag är prognosen.

Beslut om mannen ska begäras häktad kommer senast på torsdag.

Förra året anhölls en 24-årig man, misstänkt för medhjälp till mordet. Han släpptes dock senare.


  • Publicerad:
    2021-01-25 12:00