MASSINVANDRINGEN. Ytterligare 220 asylsökande kommer att placeras i Örkelljunga kommun. Detta har Migrationsverket nyligen beslutat.

Örkelljunga kommun i norra Skåne ska nu ta emot ytterligare 220 asylsökande, detta har Migrationsverket nyligen beslutat om. Örkelljunga kommer ta emot 90 asylsökande medan den lilla byn Åsljunga, med 659 invånare (2010), kan få ta emot upp till 130 asylsökande.

Enligt Mårten Mårtensson, biträdande enhetschef på Migrationsverket i Helsingborg, kommer 90 asylsökande att placeras på Hotell Ekbacken i Örkelljunga medan 130 kommer att placeras på Åsljungagården i Åsljunga. Han uppger också att de flesta asylsökande kommer från Syrien, Somalia, Eritrea och till viss del från Ukraina.

– Ja, vi har varit där och besiktigat och godkänt för detta. Vi räknar med fem kvadratmeter per person. Upphandlingen omfattar även tre mål mat om dagen, säger Mårtensson.

Kommunalrådet Carina Zachau (M) är inte positiv till nyheten om att Migrationsverket har gjort avtal med Hotell Ekbacken och Åsljungagården. Men inte av den anledningen att kommunen ska ta emot 220 asylsökande och att det är svenskarna som får stå för notan, utan att personerna som har gjort avtal med Migrationsverket gör det för pengarnas skull.

– Det handlar om personer i samhället som är helt skrupellösa och gör allt för att tjäna pengar på flyktingar, hävdar Zachau.

Källa:
Örkelljunga kan få ta emot 220 flyktingar


  • Publicerad:
    2015-02-08 23:55