UTRIKES. Enligt uppgifter återgivna i den brittiska tidningen The Times har säkerhetstjänsten identifierat 23 000 muslimska extremister i landet.

Enligt uppgifter publicerade i lördagsupplagan av den brittiska tidningen The Times har landets säkerhetstjänst identifierat 23 000 personer som muslimska extremister. 3 000 av dessa ska enligt uppgifterna vara under utredning, medan 20 000 funnits kvar på listan över före detta intressanta personer.

Både Salman Abedi, mannen bakom Manchesterdådet, och Khalid Masood som låg bakom fordonsattacken i London i mars ska ha funnits på listan över före detta intressanta personer. De ska dock inte ha varit under bevakning, på grund av att underrättelsetjänsten har kapacitet att bevaka enbart de 3 000 man bedömer som mest intressanta.

Under lördagen meddelade Storbritanniens premiärminister Theresa May att riskbedömningen för terrorangrepp har sänkts från ”critical” till ”severe”. Samtidigt betonade hon att detta på intet sätt betyder att faran är över, utan att risken för ytterligare angrepp är hög.

Källa:
23,000 potential terrorists live in Britain, intelligence shows – UK media


  • Publicerad:
    2017-05-28 08:00