BROTT. En 28-årig irakisk man har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Mannen har inte ansökt om uppehållstillstånd i Sverige.

Våldtäkten ska ha inträffat strax före klockan tre på natten till lördagen på nattåg 91 som går mellan Luleå och Göteborg. Där ska den 28-årigen mannen ha förgripit sig på en medtrafikant.

Den misstänkte våldtäksmannen greps kvart över tre på natten och fördes då till polishuset i Sundsvall. På morgonen anhölls han misstänkt för våldtäkt. I förhör ska mannen ha nekat till brott.

Chefsåklagare Marina Amonsson skrev först i sin häktningsframställan att hon bedömer att det finns risk att 28-åringen försöker fly om han försätts på fri fot och att det dessutom finns risk att han gör sig skyldig till fler brott. Under gårdagens förhandling tog hon dock tillbaka det senare påståendet och uppgav att hon inte längre tror att 28-åringen är brottsbenägen.

Den misstänkte 28-åringen är en irakisk medborgare och enligt Migrationsverket har han inte ansökt om uppehållstillstånd i Sverige.

Åklagaren har nu fram till 27 oktober på sig för att väcka åtal mot den misstänkte våldtäksmannen.

Källa:
Man häktad för våldtäkt på nattåg


  • Publicerad:
    2015-10-16 12:10