EUROPA. Under 2019 skedde runt 3 000 angrepp mot kristna kyrkor och symboler i Europa, vilket gjorde det till ett rekordår för kristfientliga attacker.

Under 2019 skedde varje dag i genomsnitt tre attacker mot kristna mål i Frankrike. Bilden visar branden i Notre Dame i Paris i april 2019. Foto: Manhhai (CC BY 2.0).

En våg av angrepp mot kristna sköljer över västra Europa, där kristna kyrkor och symboler på daglig basis attackerades under 2019.

Under 2019 blev omkring 3 000 kristna kyrkor, skolor, kyrkogårdar och monument i Europa utsatta för vandalisering, stölder eller förstörelse, vilket gjorde det till ett rekordår för kristfientliga attacker i Europa.

Företeelsen är vanligast i Frankrike där i genomsnitt tre kyrkor, skolor, kyrkogårdar eller monument vandaliseras, vanhelgas eller bränns ner varje dag.

I Tyskland sker enligt polisrapporter i genomsnitt två angrepp på kristna kyrkor per dag.

Det är även vanligt att kristna kyrkor och symboler angrips i Belgien, Storbritannien, Danmark, Irland, Italien och Spanien.

Gärningsmännen för angreppen – som till exempel omfattar bränder, nersmetning med avföring, stölder, urinering, satanism, klottring och så vidare – grips sällan.

Om en förövare väl grips, så censurerar både polis och medier ofta information om identitet och etnisk bakgrund på personerna. Många påstås lida av ”psykisk sjukdom” varför brotten inte kategoriseras som hatbrott.

Ökningen av hatbrott mot kristna i Frankrike och Tyskland har sammanfallit med den senaste tidens massinvandring till Europa.

I Spanien utförs angreppen mot kyrkor och kristna symboler huvudsakligen av anarkister, radikala feminister och andra typer av vänsteraktivister som vill ta bort kristna symboler helt från det offentliga rummet.

Attackerna mot kristna mål ägnas oftast mycket lite utrymme i medier.

Källa:
Bølge af ødelæggelser skyller ind over de kristne i Europa – kom samtidig med den store indvandring


  • Publicerad:
    2020-01-23 11:00