USA. Enligt en nyligen genomförd undersökning har hela 66 procent av unga amerikaner inte en aning om vad koncentrationslägret Auschwitz är. 41 procent av dem tror dessutom inte på att sex miljoner judar dog i ”Förintelsen”.

Judisk makt-organisationen The Conference on Jewish Material Claims Against Germany genomförde nyligen en undersökning om amerikaners kunskaper om ”Förintelsen”, och den visar att en väldigt stor andel av USA:s befolkning inte tror på lögnen om sex miljoner mördade judar. 31 procent av de tillfrågade tror att mindre än två miljoner dog, och bland unga är siffran hela 41 procent. Dessutom kan 49 procent av unga amerikaner inte namnge ett enda koncentrationsläger, och 66 procent av dem har ingen aning om vad Auschwitz är.

Detta har fått judar i USA att gråta ut. Bland annat har nyhetskanalen ABC intervjuat ”överlevaren” Marie Silverman som ojar sig över att så många amerikaner inte längre köper de judiska lögnerna om ”Förintelsen”.

— Det här är väldigt känslosamt för mig, mina släktingar avrättades av nazisterna. Det du berättar för mig är helt ofattbart, att de inte kan det här, säger judinnan.

De amerikanska myndigheterna ser mycket allvarligt på att så många amerikaner inte köper judarnas version av ”Förintelsen”. Nyligen författades ett lagförslag kallat “Never Again Education Act” i USA:s kongress som vill förmå skolorna att införa mer indoktrinering om den judiska lögnen.

Källor:
Holocaust survivor reacts to study showing 2/3 of millennials don’t know what Auschwitz is
New Survey by Claims Conference Finds Significant Lack of Holocaust Knowledge in the United States
‘Never Again Education Act’ to teach American students about the Holocaust


  • Publicerad:
    2018-04-20 15:30