KULTURKRIGET. De legendariska nättrollen på 4chan lanserar en ny iteration av kampanjen ”det är okej att vara vit” under ”svarta fredagen”.

Tidigare under hösten lanserades kampanjen ”It’s ok to be white”, eller ”det är okej att vara vit” på svenska, via det legendariska nätforumet 4chan. Kampanjen, som diskuterades i Radio Nordfront Direkt #55, hade som mål att avslöja skenheligheten bland västvärldens mediala och politiska elit.

Bara några dagar efter att kampanjen körde igång rapporterade amerikansk systemmedia om ”hatkampanjen” och politiker turades om att fördöma aktionen. Budskapet till allmänheten var solklar: Eliten tycker inte att det är okej att vara vit.

Då det politiska minnet bland allmänheten tenderar att vara kort så har man nu startat en ny tråd om ämnet på nätforumet med tanken att åter igen påminna folk om ”elitens” hat mot vita. Kampanjens andra iteration har nu planerats in och skall vara i full gång under den internationella konsumtionshögtiden ”Black Friday”.

Kampanjens mål är detsamma som innan:

1. För fram budskapet att det faktiskt är okej att vara vit i dagens vithatande samhälle.
2. Bevisa för allmänheten att ”eliten” hatar vita befolkningen.

Reglerna är även de väldigt simpla men effektiva: Affischerna ska enbart ha texten ”It’s ok to be white”, skrivna på dem med en neutral färg och font.

Att man inte vill ha några som helst andra symboler i affischerna beror på att man vill få såväl media, politiker och andra tyckare att enbart kunna peka på vanligt text på ett papper och kalla det för ”hat”. Avsaknaden av symboler gör det för allmänheten mycket tydligt att det enda som oroar ”eliten” är det att det är okej att vara vit.

Svarta fredagen äger rum den i morgon den 24 november.

Källor:
4chan Plans Black Friday Relaunch of It’s OK To Be White Campaign, Calling It White Friday
4chan Launches “It’s Ok To Be White” Campaign, Causing Mass Outrage WorldWide
It’s OK to Be White: How Fox News Is Helping to Spread Neo-nazi propaganda
‘It’s OK to be white’ campaign rankles higher education


  • Publicerad:
    2017-11-23 20:45