BROTT. En 50-årig kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök av fem ”ungdomar” i Bålsta under fredagskvällen. Våldtäktsförsöket avbröts dock av en förbipasserande man.

När en kvinna i 50-årsåldern promenerade på en cykelväg i Bålsta under fredagskvällen attackerades hon plötsligt av fem ”yngre män” som hoppade på kvinnan och slet in henne i en skogsdunge där de försökte våldta henne.

— Hon upplever att hon blivit indragen i en dunge och syftet är att hon skulle bli våldtagen, säger vakthavande befäl Johan Sohlberg efter att offret förhördes om händelsen.

Våldtäktsförsöket avbröts dock av att en man med en stor rottweiler gick förbi vilket resulterade i att gärningspersonerna snabbt lämnade platsen.

— När han fick fart på hunden ska de ha sprungit från platsen, säger Sohlberg.

Flera hundpatruller skickades till platsen och även en helikopter sattes in för att hitta gärningsmannen, dock utan resultat.

Polisen vill inte gå ut med uppgifter om gärningspersonernas signalement men de ber eventuella vittnen i området att höra av sig om de sett fem killar som ”betett sig märkligt”

Källa:
Fem jagas för misstänkt våldtäktsförsök


  • Publicerad:
    2017-08-13 20:15