ITALIEN. I en stor styrkemanifestation marscherade 5000 italienska nationalister i huvudstaden Rom i en demonstration mot EU.

Samtidigt som EU i mitten av mars firade att Romfördraget fyllde 60 år tog sig tusentals nationalistiska aktivister och medborgare ut på gatorna. Med sig hade man banderoller med budskap som ”Rom åt romarna” samt olika EU-kritiska banderoller i vilka man fördömde lidandet, de ekonomiska nedskärningarna och massinvandringen som EU orsakat.

Marschen organiserades av det nationalistiska partiet Forza Nuova, som också samarbetar med Gyllene gryning. Även den fascistiska organisationen CasaPound deltog i demonstrationen.

”De vill ersätta Italiens och Europas folk med människor från tredje världen. Vi säger `Nej, det räcker, stopp´”, sade en av marschens deltagare i en intervju med RT. ”Regeringen borde endast sörja om italienare. De borde skapa lagar till nytta för italienska familjer och försvara vår identitet.”

Italien är hårt drabbad av i synnerhet de afrikanska massinvandringsströmmarna och italienarna har också tidigare protesterat mot den rådande situationen. Officiellt består cirka 10% av Roms invånare av icke-italienare, men siffran stiger ständigt.

Ursprungligen publicerad på Vastarinta:
”Antakaa Rooma takaisin roomalaisille” – protesti EU:ta vastaan


  • Publicerad:
    2017-04-17 19:30