SUNDSVALL. För andra året i rad har Sundsvalls busskurer förstörts. Nytt för i år är att kommunen är säkra på att busskurerna skjutits sönder med en pistol eller ett gevär. Ingen har ännu tagit på sig attackerna.

I en samordnad attack sköts ett femtiotal busskurer sönder i Sundsvall under helgen. Busskurer har skjutits sönder över hela staden, inklusive i stadsdelarna Haga, Skönsmon och Västermalm.

— Den ekonomiska skadan är allvarlig nog men att någon skulle ha åkt omkring med ett vapen och förstört kurerna är förfärligt. I flera fall har vi haft villabebyggelse precis bakom busskurerna, säger Agneta Nyberg vid kommunens gatuavdelning.

Varje sönderslagen glasruta kostar mellan 5 000 och 10 000 kronor att byta ut, och till den summan tillkommer utgifter för att städa upp allt glaset från gatorna. På vissa av busskurerna är det flera rutor som skjutits sönder. På vissa av rutorna kan skotthål tydligt ses.

Eftersom det oftast är glasen som ligger parallellt med vägen som är trasiga, och glaset har slungats iväg bakom kuren, verkar det som att skottlossningen skett ifrån bilar.

Årets attack i Sundsvall är dubbelt så stor som förra årets liknande attack, då bara ett 20-tal busskurer förstördes.

Sundsvall styrs av en migrationskoalition bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, och Centerpartiet.

Ursprungligen publicerat på Facebook.


  • Publicerad:
    2018-08-10 16:30