MÅNGKULTUREN. En 55-årig afghansk man åtalas för att ha sexuellt ofredat en blott 11 år gammal flicka i Töreboda.

Afghanen Kazem Ali Hosseini (19630827-3272) åtalades igår vid Skaraborgs tingsrätt för att ha sexuellt ofredat en 11-årig svensk flicka genom att tafsa på hennes rumpa ombord på färjan Lina som transporterar människor över Göta kanal i Töreboda. Färjan Lina är en omtyckt liten pråm som dras över kanalen med hjälp av ett rep som ligger i vattnet. Hosseini arbetade på den lilla färjan och flickan var en passagerare. Troligtvis var Hosseinis arbete någon form av nystartsjobb för nyanlända.

Här är ett filmklipp av färjan Lina.

I en artikel från den 12 juni 2017 berättade Mariestads-Tidningen (MT) glatt om hur Hosseini sommaren 2017 hade fått jobb som kapten i sitt nya hemland och hur han glatt hälsade passagerarna som steg ombord samtidigt som iransk popmusik strömmade från hans mobiltelefon i jackfickan. Tyvärr är artikeln bakom en betalvägg, varför de flesta bara kan läsa ingressen.

Positiv text i Mariestads-Tidningen om att Hosseini har börjat arbeta på färjan.

En av bilderna från Mariestads-Tidningens text.

Idag publicerade MT ytterligare en artikel om Hosseini, fast denna gång var texten inte lika positiv och ingenstans nämndes hans namn. Inte heller kunde man läsa något om iransk popmusik eller om någons nya hemland. Det enda man kunde läsa var att en 55-årig Törebodabo hade tafsat på en flicka.

Från Hosseinis Facebook. Observera att han stavar sitt namn annorlunda.

I polisförhör så förnekar Hosseini brott.

Källa:
Skaraborgs TR B3524-18 Stämningsansökan


  • Publicerad:
    2019-01-30 16:20