UPPSALA Under natten mot torsdagen sköts en kvinna i 60-årsåldern ihjäl i Uppsala. Nu avslöjar SVT att kvinnan var mor åt en av gängledaren ”Kurdiska rävens” rivaler.

Det var under natten till torsdagen som en kvinna i 60-årsåldern sköts ihjäl i i Gränbyområdet i Uppsala. SVT Nyheter avslöjar nu att mordet var en del i en intern uppgörelse i det kriminella gänget ”Foxtrot” som leds av ”Kurdiske räven” som befinner sig i Turkiet.

Den mördade kvinnan ska ha varit mor till en tidigare gängmedlem som brutit sig ut och tagit ställning mot ”Kurdiske räven”.

”Enligt SVT:s källor ska forna allierade ha gett sig på varandra i Turkiet. Men när man inte kom åt varandra där ska ena sidan ha rekryterat tonåringar för att slå till mot rivalen. Och man ville slå till där det skulle kännas som mest – genom att döda hans mamma”, skriver SVT.

Två tonåringar är gripna misstänkta för mordet. Enligt SVT ska de ha varit svårt skuldsatta och begått brottet i syfte att lösa sina skulder. Polisen ska dessutom ha känt till att åtminstone en av de misstänkta gärningsmännen befann sig i Uppsala i syfte att ”begå ett brott” före mordet.

— Ibland är det svårt för oss att komma vidare eftersom uppgifterna är för vaga, säger Andreas Pallinder, chef på utredningssektionen i Uppsala, till Expressen.