TIGGERIET. EU och regeringen storsatsar på tiggarna och skjuter till 87 miljoner kronor till ett projekt som ska ge dessa bättre ”samhällsorientering”.

EU och regeringen satsar tillsammans 87 miljoner kronor på de tiggare som befinner sig i Sverige. Pengarna ska användas till att ge tiggarna ”samhällsinformation och förbättrade möjligheter att söka hälsa och hygien”.

Denna gång kommer dock pengarna inte att läggas direkt på tiggarna utan kommer istället att finansiera löner för de inblandade i projektet samt information till tiggarna. Målet med satsningen är att nå minst 700 tiggare i Sverige fram till 2020. Om det uppnås blir kostnaden 125 000 kronor per hjälpsökande tiggare.

När Europaportalen försökte få en kommentar till denna storartade satsning slutade det på sedvanligt cirkusmanér. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (s) hänvisade till Martin Valfridsson, nationell samordnare för utsatta EU-medborgare som tillfälligt vistas i Sverige, som hänvisade till EU-kommissionen som hänvisade tillbaka till regeringen.

Källa:
EU-miljoner ska hjälpa tiggare hitta rätt


  • Publicerad:
    2015-02-28 18:00