Ännu en oskyldig medborgare har utsatts för attentat av AFA, denna gång en 90-årig tant i Kalmar.

Natten till fredagen förstördes en bil i Kalmar. Bilrutorna slogs in, vit målarfärg hälldes i bilen, taket bucklades samt ”Nasse!” sprayades på sidan av bilen. Efter attacken så publiceras en artikel om händelsen på AFA:s hemsida där det skryts om aktionen. Bland annat skriver man att ”man får nog ana att det uppstår komplikationer för våra nazistvänner att transportera sig för att hota, trakassera och misshandla oliktänkande och ”invandrare” när bilarna går sönder”.

Dessbättre för Kalmars patrioter så har det inte uppstått några komplikationer alls att transportera sig. Däremot har en helt oskyldig person nu blivit mycket begränsad i sin vardag. Vandaliseringen med tillhörande dödshot drabbade nämligen inte den aktivist i Motståndsrörelsen som AFA letade efter, utan istället en helt oskyldig 90-årig gammal tant!


90-åriga Anna-Lisas bil. FOTO: Nationellt Motstånd.

90-åriga Anna-Lisa blev varse förödelsen genom att hennes hyresgäst, det tilltänkta offret tillika aktivisten i Motståndsrörelsen, knackade på och berättade vad som hade hänt. Sedan dess har Anna-Lisa berättat för lokaltidningar om händelsen och hur det inverkar på hennes vardag. Hon hoppas att bilen nu går att laga eftersom hon är för gammal för att lära sig köra en ny bil. Hon uppger också att hon är chockad över vad som har hänt och beskriver det som hemskt och förfärligt.

Ytterligare ett olycksfall i arbetet?
Nu skulle man givetvis kunna tro att detta bara var ett ”olycksfall i arbetet”; att AFA-aktivisterna verkligen inte hann undersöka huruvida bilen tillhörde en ”fascist” eller en 90-årig tant. Man skulle även kunna få för sig att något sådant här aldrig har hänt förut och aldrig kommer att hända igen.

Att tro något sådant är dock felaktigt. Faktum är att när AFA utför sina låtsasrevolutionära attentat är det ganska vanligt att oskyldiga personer hamnar i kläm. De som varit med ett tag minns kanske hur antifascisterna för ett par år sedan överföll en vanlig medborgare som råkade ha samma namn som en uthängd patriot, eller den gången då AFA faktiskt vågade sig in i en patriots hem och i bara farten misshandlade patriotens föräldrar, som också råkade vara hemma, med basebollträn.

Och man behöver knappast begränsa sig till gamla saker. År 2006 attackerades en 23-årig student i Huddinge då han och hans kamrater försökte undvika ett tiotal hotfulla anarkister genom att inte svara på deras fråga ”är ni nationella?” Då denne student inte hann med att förklara att han inte var nationell så blev han knivhuggen i ryggen. I april förra året kraftsamlade AFA för att stoppa en av Motståndsrörelsens tidningsförsäljningar i Haninge. I farten misshandlades en person som hade ett bokbord bredvid och inte hade någonting alls att göra med tidningsförsäljningen. Ironiskt nog så var det en representant för Rättvisepartiet Socialisterna, AFA:s kollegor, som, enligt RS hemsida, blev ”nedslagen med järnrör bakifrån”.

Man kan alltså konstatera att AFA:iterna inte är så nogräknade. När dessa småligister är i farten så är det livsfarligt – kanske inte för en patriot som är medveten om riskerna utan snarare för vanliga människor som helt plötsligt kan få en kniv i ryggen eller ett baseballträ i huvudet.

AFA har alltså en lång rad av misslyckade attentat bakom sig där man attackerat oskyldiga personer. Detta är förvisso inte förvånansvärt då gemene AFA-aktivist inte direkt är någon urtyp för en disciplinerad revolutionär. Snarare är han att betrakta som ett pubertalt mobboffer som oftast utför sina aktioner impulsivt och panikartat. Kanske inte direkt den mest lämpade individ att utföra ”revolutionära” handlingar.

Medveten strategi att attackera oskyldiga?
En annan teori är såklart att AFA verkligen utför sina aktioner mot helt oskyldiga i syfte att göra patrioter socialt stigmatiserade. Att AFA i betydligt högre grad än andra praktiserar ”alla medel tillåtna” är sedan länge bekant då man inte sällan riktat dödshot mot intet ont anande lokaluthyrare, föräldrar till patrioter och så vidare.

För två år sedan ville AFA-aktivister ta devisen ”alla medel tillåtna” ett steg längre och sända ett budskap till kapitalismens symbol McDonalds genom att aptera en sprängladdning på deras restaurang i Nyköping. Lyckligtvis small bomben inte av och de barnfamiljer som befann sig på plats, och som kanske ännu inte riktigt förstått att de indirekt går kapitalismens ärenden genom att äta där, lyckades klara sig. Även detta exempel säger en hel del om den mentalitet som råder inom AFA.

Kanske betraktar AFA 90-åriga Anna-Lisa som ”fascist”. Hon hyrde ju trots allt ut till en sådan. Enligt tidningen Barometern som varit i kontakt med AFA har anarkisterna via mejl uppgett att hyresgästen disponerat Anna-Lisas bil. Men om nu denna, ytterst felaktiga och av Anna-Lisa dementerade, uppgift vore sann, innebär det då att det är försvarbart att hota 90-åriga tanter? Enligt Barometern hade också AFA kontrollerat registreringsnumret och sett vem som var bilens ägare. I så fall så kände man till att bilen tillhörde en 90-åring, men ändå utförde man attentatet. Den numera kraftigt redigerade skrytartikeln från AFA ger fortfarande inga svar. Kan inte ”AFA Dackebygds bilservice” förklara hur man egentligen tänker?

Relaterade artiklar:
Anna-Lisa i kläm

Ingen ursäkt för attack mot 90-årig kvinnas bil


  • Publicerad:
    2008-04-14 00:00