SVERIGE. En kvinna i 90-årsåldern som färdades på sin permobil blev rånad på sin handväska under eftermiddagen. Efter det att gärningsmannen fått tag i handväskan ska han ha sparkat kvinnan i huvudet. Signalementet som delges är att det var ”en man i 25-årsåldern”.

Kvinnan i 90-årsåldern larmade polisen 12:51 och uppgav att hon rånats i närheten av Holmvägen i Upplands Väsby. Det var när hon åkte med sin permobil i en skogsdunge bakom huset som hon attackerades av mannen.

— Gärningsmannen ryckte tag tag i väskan när hon satt på sin permobil. Hon blev sedan sparkad i huvudet enligt initiala uppgifter, därför rubricerar vi det som rån, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Efter det att kvinnan rånats och sparkats i huvudet så tog hon sig ensam till ett närliggande kontor där hon fick hjälp att larma polisen. Skadorna bedömdes vara av ringa betydelse så kvinnan behövde inte uppsöka sjukhus.

— Jag skulle gå ut och gå i området med mina stavar då jag fick höra vad som hänt. Då vågade jag inte längre. Man blir lite skärrad, det är så obehagligt det här och jag är inte ung längre, säger en granne till den rånade damen.

Källa:
Rånade och misshandlade äldre kvinna


  • Publicerad:
    2016-07-21 22:45