JUDISK MAKT USA ger ännu ett stödpaket till den sionistiska ockupationsmakten i Israel. De 93 miljarderna man får menar man på israeliskt håll visar på USA:s hängivenhet till judestatens säkerhet.

Israel, som i skrivande stund genomför terrorbombningar både på Gazaremsan och i Libanon, får ett nytt ”stödpaket” från USA på 93 miljarder dollar. Av pengarna ska 35 miljarder kronor gå till kritiska militärinköp och 52 miljarder till missilförsvar, eller till den så kallade ”Iron dome”.

Genom de amerikanska skattebetalarnas pengar ska man enligt The Times of Israel kunna ”upprätthålla en kvalitativ militär fördel i regionen”. Miljardregnet har förhandlats fram mellan amerikanska Pentagon och den israeliska försvarssekreteraren Amanda Dory.

Denna betydande investering kommer att avsevärt stärka kritiska system som Iron Dome och David's Sling samtidigt som den stöder den fortsatta utvecklingen av ett avancerat högdrivet laserförsvarssystem som för närvarande är i senare utvecklingsstadier

Pressmeddelande från Israels försvarsministerium (hemsidan onåbar i skrivande stund).

Försvarsministeriet menar vidare att stödpaketet understryker det ”starka och varaktiga partnerskapet” mellan USA och Israel och att det visar på den totala amerikanska hängivenheten till Israels säkerhet.