HETS. Kommunisterna i Radikal Portal publicerade under lördagen en galen lögnartikel om Nordiska motståndsrörelsen och aktiviteten i Lillehammer.

I lördags genomförde Nordiska motståndsrörelsen i Norge en flygbladsutdelning i staden Lillehammer tillsammans med medlemmar och aktivister från Motståndsrörelsen i Sverige. Dagen flöt på bra och och responsen från allmänheten var positiv. Efter aktiviteten ska dock kommunisten och lögnaren Joakim Møllersen, som tidigare har arbetat som journalist på Klasskampen, skrivit en propagandaartikel som innehåller en salig blandning av lögner, hets och absurda påståenden.

Møllersen beskriver bland annat Nordiska motståndrörelsen som en ”nynazistisk terrororganisation” och påstår sig vara uppriktigt upprörd över att polisen som var på plats i Lillehammer tillät en politisk organisation att dela ut flygblad. Som kommunist ser väl Møllersen helst att grundlagsskyddade rättigheter inte ska gälla för personer med politiska åsikter han själv inte tycker om.

Delas det ut politisk information som Møllersen inte tycker om, ja då ska grundlagen upphävas och aktiviteten ska avslutas.

Organisationen har kopplats till tre terroraktioner i Sverige den senaste tiden både mot invandrare och vänstersidan. Vid en liknande aktion i Finland förra hösten tog de livet av en förbipasserande”, skriver Møllersen.

De så kallade terroraktionerna har Motståndsörelsen tidigare kommenterat i ett officiellt uttalande och har bland annat påpekat att väldigt lite information har framkommit gällande händelserna i Göteborg och att ingen har dömts för något. Händelserna har för övrigt inte rubricerats som en ”terrorhandling” av polisen och är oavsett inte en del av Motståndsrörelsens verksamhet.

Joakim Møllersen

Den ”liknande aktionen” som Møllersen nämner är händelsen som inträffade förra hösten i Helsingfors då en aggressiv narkoman och meningsmotståndare blev tillrättavisad efter att ha varit hotfull och aggressiv mot organisationens aktivister. Mannen omkom en vecka senare men hans dödsfall orsakades inte av bråket som uppstod med organisationens aktivister, något som också tingsrätten i Helsingfors slagit fast.

Møllersen hävdar vidare att polisen i Norge beslagtog vapen och narkotika från medlemmar i Motståndsrörelsen 2014. Även detta är lögn då den så kallade medlemmen var då en 16 år gammal bekant till stödmedlemmar i organisationen.

Turid Thomassen

Møllersen bedrar sina läsare och får det att låta som att han intervjuat en upprörd så kallad tillfällig förbipasserande som egentligen visar sig vara ingen mindre än den tidigare partiledaren i Rött, kommunisten Turid Thomassen. Till sin meningsfrände påstår Thomassen att Motståndsrörelsen är ”farlig” och att många ska ha ”känt obehag av aktionen”.

Vidare hävdar Thomassen att hon ”konfronterade nazisterna en efter en och frågade vad de gjorde i Lillehammer och var de var ifrån”. Chefen för Näste 1 i Norge, Tommy Nyberg, bekräftar att Thomassen var på plats men att att de ska skett någon ”konfrontation” håller han inte med om.

— Ja det var en kinkig och psykotisk kärring som sprang runt och undrade varför vi var på plats och vad alla hette. Jag antog att det var en mentalpatient av något slag men att det var rabiat kommunist verkar ju mest troligt. Det ena utesluter i och för sig inte det andra, säger Nyberg.

Källor:
Absurd hetsartikkel fra kommunistene i Radikal Portal
Nynazistisk terrororganisasjon aksjonerte i Lillehammer – politiet lot dem holde på


  • Publicerad:
    2017-04-10 08:44