CENSUR. Facebook verkar ha trappat upp den politiskt korrekta censuren och har börjat stänga av nationella opinionsbildare på absurt dåliga grunder.

fb avstängd

En allt vanligare syn för nationella och invandringskritiker?

I söndags upptäckte Nordiska motståndsrörelsens Pär Sjögren att han hade blivit avstängd från Facebook i en vecka. Hade han använt sin yttrandefrihet till att bryta mot svensk lag genom att uttrycka missaktning mot någon folkgrupp? Nej, han hade postat en ironisk kommentar som anklagade en politiskt korrekt person för att vara rasist efter att denne delat en nyhet från polisen som innehöll ett signalement som berättade att gärningsmannen var mörkhyad.

CeTPFlkWwAEC-ZQ

Facebooks motivering som Pär Sjögren fick efter att han blev avstängd en vecka från Facebook.

Under torsdagen blev även Motgifts chefredaktör Dan Eriksson avstängd från Facebook, vilket han meddelade på Twitter. Hade han uppviglat till pogromer eller uttryckt sig vulgärt? Nej, han hade lagt upp en bild på en tröja han säljer och Facebook ansåg att detta inte var okej då tröjan hade en runa som motiv.

CePUR7fXIAAU86I

Runan som Facebook väljer att censurera kallas ”valknut” och förknippas i fornnordisk mytologi med Oden. I modern tid har symbolen använts av religiösa grupper såväl som företag och andra organisationer.

För någon månad sedan blev även Nordfronts ansvarige utgivare och nyhetsredaktör, Martin Saxlind, avstängd från Facebook utan förklaring och utan att få någon information om avstängningen är permanent eller tidsbestämd.

Sedan tidigare har Facebook, som grundades av juden Mark Zuckerberg, stängt av Nordfronts officiella Facebook-konto trots att Nordfront är en nättidning med utgivningsbevis utfärdat av Patent- och registreringsverket som är en svensk myndighet.


  • Publicerad:
    2016-03-24 23:35