AFA har gjort det igen – hotat fel personer. Den här gången är det ett journalistpar på Sveriges radio Jönköping som blivit AFA:s måltavla.

För några månader sedan fick paret Ann-Kristin och Peder Losten en yxa i dörren. I tisdags morse upptäckte paret nya hot då det på väggen till journalistparets lägenhet stod ”AFA ser dig” med stora bokstäver. Men paret är varken Sverigedemokrater eller nationella, utan journalister vid Sveriges radio i Jönköping.

Ann-Kristin har låtit sig intervjuas av SR och säger att det inne i deras lägenhet hänger en svensk flagga av makramé, som hennes styvdotter gjorde för 20 år sedan, som kanske föranlett hembesöket. Båda tror dock att AFA tagit fel på dörr eftersom det bor en Sverigedemokrat i närheten. Ann-Kristin säger till Sveriges radio att de som utfört attentatet är fega:

”Jag tycker inte att jag har förtjänat detta. Och inte husvärden heller. Och inte eventuellt Sverigedemokraterna heller. De står ju i alla fall för sina åsikter och vågar värna dem.”

Lyssna: Journalister utsatta för hot

Detta är inte den första gången – och troligtvis inte sista – som AFA tagit fel på dörr. Ett mer uppmärksammat fall var när 90-åriga Anna-Lisa från Kalmar utsattes för dödshot av AFA.

90-åriga Anna-Lisas bil.

SR: Journalister hotades – yxa genom dörren


  • Publicerad:
    2012-06-08 11:33