”Extremvänsterns tillbakagång i Stockholm under det senaste året kan just ha fått sin förklaring. Enligt dokument som Fria Tider har tagit del av dömdes Revolutionära frontens ledare Joel Bjurströmer Almgren i augusti förra året för barnmisshandel, olaga hot och grovt vapenbrott till åtta månaders fängelse.


Detta skriver nättidningen Fria Tider i en artikel under gårdagen. Fria Tider skriver att Joel Bjurströmer Almgren en decemberdag 2010 sammanträffade med andra väntesrextremister på McDonalds vid Liljeholmen, Stockholm. På plats ska Joel Bjurströmer Almgren av okänd anledning ha misshandlat och mordhotat en 13-årig pojke.

En polisanmälan upprättades och i Joel Bjurströmer Almgrens lägenhet påträffades ett hagelgevär, en pennpistol, ammunition, ett lasersikte samt nödraketer. Tingsrätten dömde förra året Joel Bjurströmer Almgren till fängelse för grovt vapenbrott.

Joel Bjurströmer Almgren har under lång tid betraktats som en ledarfigur inom autonoma kretsar. Huruvida det är avsaknaden av honom som har inneburit de autonomas tillbakagång i Stockholm, eller om det har skadat sammanhållningen att ha spöat upp en 13-åring, som möjligen har tillhört den egna kretsen, framgår inte av Fria Tiders rapportering.


  • Publicerad:
    2012-07-28 23:52