MÅNGKULTUREN. Två afghaner dömdes för att ha våldtagit en 15-årig flicka under centralbron i Stockholm.

Två flickor, 15 och 16 år gamla, var vid 04-tiden söndagen den 2 september 2018 på väg hem efter en fest. När de var i T-centralen ville de röka och tog kontakt med tre unga afghanska män som de såg där. De följde med männen som sa att de skulle ordna hasch. När köpet var gjort gick de till en plats under centralbron, mellan vattnet och Klarastrandsleden, där de stannade de för att röka.

Bild från polisens förundersökning när flickorna träffar afghanerna på T-centralen. Klicka för att förstora bilden.

Flickorna blev höga och de tyckte att allt var okej, tills de nämnde att de skulle gå hem. Då blev två av afghanerna arga och menade att flickorna skulle betala, något det aldrig hade nämnts något om innan de bjöd flickorna på röka. När flickorna inte hade något att betala med så blev situationen allt mer spänd. Till slut krävde de två afghanerna att flickorna skulle lämna sina, hörlurar, smartphones och till och med sina BH:ar. Vid detta läge fick den 15-åriga flickan en panikattack och fick svårt att andas. När detta skedde sprang den 16-åriga flickan från platsen och lämnade sin väninna ensam med de okända männen. Även den tredje afghanen, den som inte hade blivit arg, sprang från platsen. I efterhand har han berättat att han inte gillade utvecklingen och inte ville bli inblandad.

Under centralbron intill vattnet där våldtäkten begicks. Klicka för att förstora bilden.

De två afghanerna slet i flickans kläder och krävde att hon skulle utföra oralsex på dem. Flickan sa att hon inte ville det, men afghanerna menade att hon inte skulle komma härifrån utan att göra det och antydde att hon skulle skadas. Sedan tryckte de ner henne på knä och tvingade flickan att tillfredsställa dem. Sperma från båda afghanerna hittades senare på både flickan och på marken. Efter den orala våldtäkten började afghanerna tala om att de även skulle ha vaginalt sex med flickan, men så hörde de polissirener och sprang ifrån platsen.

Besudlingar med DNA-spår på marken. Klicka för att förstora bilden.

Ungefär vid 06-tiden på morgonen hade polisen tagit hand om flickan, kört henne till sjukhus och påbörjat förundersökningen.

Den 23 november dömde Stockholms tingsrätt de två afghanerna som våldtog flickan, Mahdi Mohammadi (991280-5497) och Rohollah Karimi (011116-3317), för grov våldtäkt till 2 år och 6 månaders fängelse respektive 10 månaders sluten ungdomsvård. Skadeståndet sattes till 170 000 kronor att betalas solidariskt av båda och Mohammadi dömdes även till 10 års utvisning.

Här är två bilder av Mohammadi från hans Facebook. Den vänstra bilden verkar vara förvrängd med någon app som bland annat har slätat ut hans hy.

Det är intressant att se vilka inlägg Mohammadi hade delat tiden innan han greps och sedan häktades för våldtäkten.

Här är en skärmdump av Karimis Facebook. Bilderna är dock publicerade 2016 och därför ser han troligen lite äldre ut i verkligheten.

Källa:
Stockholms TR B11754-18 Dom 2018-11-23


  • Publicerad:
    2018-11-27 11:40