UTRIKES. En afghansk fader sålde nyligen sin egen 6-åriga dotter till en 55-årig man, som också är imam, för bland annat en get och en säck ris.

Nyligen uppdagades det att en afghansk fader sålde sin egen 6-åriga dotter till en 55-årig imam för en get, te, socker, olja och en säck ris. Imamen som heter Seyed Abdolkarim greps av afghansk polis när de fick reda på att han gift sig med flickan. Fadern som sålde flickan till imamen fick kort därefter en grupp lokala kvinnor på sig som gav honom ordentligt med stryk.

Pappans ”ursäkt” för att han sålde sin egen dotter till en 55-årig gammal man var att han ville ”rädda” sin familj och slippa ytterligare en mun att mata. Imamen påstår att han inte hade tänkt ha sex med flickan förrän hon fyllt 18 år. Efter giftermålsceremonin tog imamen flickan till en släktings hus där han klädde av henne innan de gick och la sig.

Enligt undersökningen som ett lokalt sjukhus utförde på flickan för att ta reda på ifall imamen förgripit sig på henne så kom man fram till att han inte gjort det. Men om imamen förgripit sig på flickan på ändra sätt kan man med säkerhet inte veta. En lokal kvinnorättsorganisation har meddelats om saken och planerar nu att se till så att en skilsmässa arrangeras och att fadern helt och hållet blir av med vårdnaden om sina barn.

Flickan uppges nu vara hos sin mor.

Källa:
Afghan father sells 6-yo daughter into marriage for a goat, bag of rice


  • Publicerad:
    2016-08-06 12:45