VÄSTERBOTTEN. På lördag eftermiddag påträffades en 80-årig kvinna mördad i ett soprum i lokala Norsjö. Idag häktades en 20-årig afghansk medborgare misstänkt för mord.

Det var i lördags som en 80-årig kvinna påträffades avliden i ett soprum tillhörande ett lägenhetsområde i Norsjö. Inledningsvis var polisen förtegen om det inträffade, men bekräftade senare under aftonen att man misstänkte att ett grovt brott hade begåtts.

— Omständigheterna på platsen och skadorna var av sådan art att vi misstänkte att hon kan ha bragts om livet, kommenterade Markus Isacson, kommunikatör vid polisen i Region nord.

Ett 30-tal poliser kom under helgen att arbeta intensivt med ärendet och redan på lördagskvällen kunde en 20-årig man gripas med misstanke om inblandning i den 80-åriga kvinnans död.

Inledningsvis var mannen skäligen misstänkt och till lokaltidningen Norran lät mannens advokat Linda Sundlöf hälsa att hennes klient ”kunde noga redovisa vad han gjort den här dagen”. Men åklagaren kom trots detta att ändra misstankegraden till ”på sannolika skäl”.

Under onsdagen häktades också den misstänkte och Nordfront kan nu avslöja att det rör sig om en 20-årig afghansk medborgare vid namn Amir Hussein Amiri. Mannen är skriven på en adress i Norsjö.

— Utifrån rättsmedicinsk obduktion kan det konstateras att kvinnan blivit mördad kort tid innan hon anträffades. Den misstänkte personen har setts i nära anslutning till platsen när mordet ska ha ägt rum. Det finns för närvarande ingen naturlig koppling mellan honom och den avlidna kvinnan, säger kammaråklagare Petra Lundberg i ett pressmeddelande från Åklagarkammaren i Umeå.

Under häktningsförhandlingen meddelade Amiri via sin advokat att han förnekar gärningen. Tingsrätten kom sedermera att häkta honom som skäligen misstänkt för mord och delar därmed inte åklagarens bedömning om misstankegraden.

Källor:
Den anhållne mannen nekar till mord
Misstänkta mordet i soprummet i Norsjö: Misstänkt svarade – ”Jag förnekar brott”
Misstänkt för mord i Norsjö i Västerbotten begärs häktad
Häktningsframställan: Skellefteå TR, Målnr: B 1141-17


  • Publicerad:
    2017-10-18 14:00