MÅNGKULTUR. Invandringskritiker i Göteborgs skärgård hotas av vänsterextremister när de uttrycker oro över att ett sexualbrottsdömt afghanskt ”flyktingbarn” placerats i deras idyll.

En afghansk sexualbrottsling oroar föräldrar i Göteborgs skärgård. Få vågar dock tala ut, då vänsterextremister har sett till att tysta öborna.

Det var i november förra året som den ”ensamkommande pojken”, tillsammans med ytterligare två kamrater, förföljde två flickor när de klev av bussen i Västra Frölunda och försökte i en attack att våldta den ena flickan.

Flickorna lyckades dock ta sig ur situationen och larma polis, samt med hjälp av övervakningsbilder från bussen sedan peka ut gärningsmannen. Trots att rasfrämlingen nästan lyckades fullborda det aggressiva angreppet så dömdes han endast för sexuellt ofredande.

Nyligen omplacerades den afghanske sexualbrottslingen från sitt HVB-hem i Västra Frölunda till ett nytt boende på Hönö i Öckerö kommun, som ligger i Göteborgs norra skärgård.

Invånarna på ön som fått reda på att en rasfrämmande sexbrottsling går lös bland deras döttrar har dock olika meningar kring hur det skall hanteras.

Enligt Hönöbor som Nyheter Idag har talat med så vågar vissa inte uttala sig alls på grund av att det på orten finns intoleranta vänsterextremister som försöker tysta oppositionella yttranden. Tidigare har även lokala sverigedemokrater utsatts för attentat när de uttalat sig invandringskritisk.

Martin Karlsson, en av de oroliga fäderna på ön, vågar dock stå på sig i sin kritik mot hur den svenska flyktingpolitiken sköts idag när Nyheter Idag talar med honom.

— Det känns inte bra, säger Karlsson, som själv är pappa till en tonårsdotter och fortsätter:

— De ska låsas in, punkt slut. Döms man för sexuellt övergrepp så ska man låsas in och sedan utvisas.

Hur det kommer att sluta för Hönös tonårsflickor och de nedtystade skärgårdsborna återstår att se.

Källa:
Oro på Hönö efter besked om att sexdömt flyktingbarn flyttats dit – ”känns inte bra”


  • Publicerad:
    2017-08-19 18:00