KULTUR. Tidigare har det lobbats hårt för att en afrikan eller kvinna ska spela nästa James Bond, eftersom Daniel Craig har gjort sin sista Bondfilm. Men nu verkar det som att den vite Tom Hardy är favorit att bli näste man att axla rollen som den skotske MI6-agenten James Bond.

Engelsmannen Tom Hardy, som gjorde en legendarisk och mem-genererande roll som Bane i The Dark Knight, förutspås nu bli näste James Bond.

Afrikanen Idris Elba och Arkiv X-stjärnan och skådespelerskan Gillian Anderson är två som förts fram som önskvärda efterträdare till Daniel Craig, som med den kommande filmen No Time To Die gör sin femte och sista insats som den brittiske spionen James Bond.

Trots att man i tidigare filmer redan har etablerat att Bond är en man född i Skottland har det inom Hollywood och bland kulturmarxister förts fram krav om att tiden då vita män spelar Bond är över. Men nu verkar det som att det faktiskt blir en vit man som spelar Bond även efter Daniel Craig.

Det är brittiska The Sun som kommer med uppgifter om att engelsmannen Tom Hardy har ”gjort succé” under en provspelning som Bond. Enligt The Sun ska Hardy redan ha fått rollen.

När The Sun publicerade uppgifterna rasade oddsen för Tom Hardy som Bond direkt från 8/1 till bara 4/5. The Sun hävdar att den nye Bond kommer att offentliggöras tidigast i samband med att No Time To Die, som är den 25:e Bondfilmen i ordningen, har biopremiär i november.

Det ska tydligen vara allmänt känt att Hardy själv önskar att bli Bond, även om han aldrig har velat diskutera saken.

— Om jag pratar om det, är det borta. Det finns ett talesätt bland oss skådisar, att pratar du om det är du automatiskt diskvalificerad. Så jag kan inte säga något om det, har han tidigare sagt till Daily Beast.

Tom Hardy är bland annat känd från Band of Brothers, Black Hawk Down, Inception och kanske framförallt för sin hyllade roll som Batman-skurken Bane i filmen The Dark Knight Rses.


  • Publicerad:
    2020-09-21 21:40