DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. En somalier som dömts till fängelse efter att ha sexofredat och försökt våldta en kvinna i Småland har flytt och håller sig nu undan rättvisan.

Somaliern Ahmed Sarsarey har dömts till fängelse för våldtäktsförsök men håller sig fegt undan rättvisan. Foto: Facebook.

Somaliern Ahmed Sarsarey som dömdes till fängelse för att ha sexofredat och försökt våldta en kvinna flydde efter domen och har eftersökts i tv-programmet Efterlyst, skriver Fria Tider.

Det var den 6 oktober 2018 som kvinnan varit på fest och fick skjuts hem av Sarsarey samt en annan somalier, Ali.

Istället för att köra hem kvinnan sa de att de skulle uträtta ett ärende i Lammhult men därefter köra henne hem. Kvinnan ville inte åka med utan bad att bli avsläppt, vilket de båda rasfrämlingarna inte gick med på.

Istället stannade bilen på riksväg 30 mellan Växjö och Lammhult, där Sarsarey knuffade ut kvinnan i skogen. Sedan slet han sönder hennes kläder medan han försökte våldta henne.

Kvinnan lyckades fånga förbipasserande bilisters uppmärksamhet genom att skrika och vinka, vilket fick Sarsarey att avbryta våldtäktsförsöket.

I stället togs kvinnan med till en lägenhet i Lammhult där afrikanen klädde av sig. När han försökte kyssa henne lyckades hon fotografera honom och då hotade han att döda henne med en kniv.

Sedan svimmade kvinnan och vaknade först när polisen kom till lägenheten. Sarsarey låg då bredvid henne.

Kvinnan har efter våldtäktsförsöket haft sådana problem att hon fått flytta till skyddat boende och även försökt att ta sitt liv.

Den 15 mars 2019 dömdes afrikanen av Växjö tingsrätt till två år och sex månaders fängelse för olaga frihetsberövande, sexuellt ofredande och försök till våldtäkt. Han skulle också betala 82 500 kronor i skadestånd till kvinnan.

Kumpanen Ali dömdes till ett års fängelse för olaga frihetsberövande. Tillsammans med Ahmed skulle han betala 22 500 kronor i skadestånd till kvinnan.

Efter att domen överklagats meddelade Göta hovrätt att Ali helt friades från anklagelserna med motiveringen att det inte gick ”att utesluta att målsäganden misstagit sig i fråga om att hon var inlåst i bilen”.

Påföljderna för Sarsarey fastställdes emellertid. Mannen har svenskt medborgarskap och har därför inte kunnat utvisas.

Istället för att inställa sig för att avtjäna straffet har Sarsarey försvunnit. Han eftersöks av polisen och tv-programmet Efterlyst har gått ut med både namn och bilder.

Har du sett mannen och vet var han befinner sig? Kontakta polisen på 114 14.


  • Publicerad:
    2020-10-04 14:10